Efes Selçuk’ta yerli tarıma destek: Tarladan halka!

Efes Selçuk’ta yerli tarıma destek: Tarladan halka!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü öncülüğünde atalık tohumlardan üretilen fideleri halkla paylaştı. Başkan Sengel, “Sağlıklı geleceklere de haiz olmaya devam etmek için çalışmayı, üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN – Tarımsal üretime verdiği önem doğrultusunda çalışmalarına devam eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü öncülüğünde atalık tohumlardan üretilen 14 bin fideyi ve park bahçe atıklarından üretilen kompost gübreleri, Efes Selçuk halkıyla paylaştı.

Efes Selçuk’taki bereketi ilçenin her köşesine yaymayı amaçlayan çalışmada, kıl tatlı biber, aydın karası uzun patlıcan, Selçuk kara karpuz, köy domatesi, kara kavun, salatalık ve topan patlıcan atalık tohumlardan üretilen fideler dağıtıldı.

Yerli üretime ve tarımsal kalkınmaya destek olmak amacıyla uzun zamandır bu uygulamayı hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel, “Biz çok uzun yıllardan beri Efes Tarlası Yaşam Köyü bünyesinde, çevresel atıklarımızın hepsinden yani park ve bahçe atıklarımızdan faydalanarak kompost gübrelerimizi üretiyoruz. Her sene vatandaşlarımıza tek tek dağıtıyoruz. Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yerel tohumlarla birlikte fidelerimizi üretiyor, vatandaşlarımıza çok daha sağlıklı bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden kafamıza koymuş olduğumuz bu ideolojiden vazgeçmemeye ve sağlıklı geleceklere de haiz olmaya devam etmek için çalışmayı, üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

gmvmizvw0aefqo8.jpg

Belediye tarafından düzenlenen etkinliğin gelecek için, çocuklar için umut verici olduğunu ifade eden bir vatandaş ise, “Özellikle ata tohumu uygulamasının devam etmesi, yerli tarımı korumak adına büyük önem taşıyor. Bu uygulama için başkanımıza teşekkür ediyor, etkinliklerin devamını bekliyoruz” diye konuştu.

Dağıtımı yapılan fidelerden alan başka bir vatandaş da, “Daha önce kendi tohumlarımızdan yetiştirdiğimiz fidelerle üretim yapıyorduk. Hiç ata tohumu kullanmadım, ilk kez kullanacağım. İnsanlar tarafından çok öneriliyor. Denemek için burada dağıtılan fidelerden almaya geldim. İnşallah güzel bir sonuç alırız” dedi.

gmvmiz0w4aaze-l.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.