Karşıyaka'da elektronik atıklar geri dönüşüme!

Karşıyaka'da elektronik atıklar geri dönüşüme!

Sürdürülebilir bir çevre için yürüttüğü geri dönüşüm çalışmalarına devam eden Karşıyaka Belediyesi, elektronik atık kampanyası başlattı.

MEDYA EGE - Küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişiklikleri; kuraklık, çölleşme, yağışlardaki dengesizlik ve su baskınları, tayfun, fırtına, hortum gibi meteorolojik olaylarda artışlara neden oluyor. Karşıyaka Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak için özel çalışmalar yaşama geçiriyor. Sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten belediye, elektronik atık kampanyası başlattı.

gnjwyihxkai2agj.jpg

İçeriğinde ağır metaller bulunan elektrikli ve elektronik atıkların doğaya karışması; hem çevreye hem de insan sağlığına büyük zararlar veriyor. Ayrıca altın, gümüş ve bakır gibi değerli madenler barındıran söz konusu atıkların çöpe gitmesi, ülke ekonomisi için de ciddi bir kayıp anlamına geliyor. Kentin tüm bu risklere olan katkısını en aza indirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, sürdürdüğü kampanya ile vatandaşları teşvik ederek, elektrikli ve elektronik eşyaların geri dönüşümüne ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kampanyaya; atık haldeki tüm küçük ev elektronikleri, beyaz eşyalar, ekranlar, bilgi ve iletişim teknolojileri aletleri, ısıtma ve soğutma cihazları ile katkı sağlanabiliyor. 10 kilogram ve üzeri elektrikli ve elektronik atıklar, 0537 659 38 03 numaralı hattın aranması halinde evlerden teslim alınıyor. Daha düşük ağırlıktaki atıklar ise mesai saatleri içinde atık toplama merkezlerine teslim edilebiliyor.

gnjwx87xeaed9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.