1 Ayda 20 Kilo Vermek İster misiniz?

1 Ayda 20 Kilo Vermek İster misiniz?

Fazla kilolarından kurtulmak için şok diyetler yapmak isteyenlerin ilk başvurduğu adres tabi ki internet.

İnternette ucu bucağı olmayan bu diyetlerin %90’ı kilo verdirmekten ziyade insan sağlığı ile ciddi şekilde oynayan saçmalıklardan oluşmaktadır. Sıvı diyeti de onlardan biri. Bu diyetin ne kadar olumsuz olduğunu sadece adına bakarak bile anlayabilirsiniz. “1 ayda 20 kilo verdiren sıvı diyeti”. 

Birçok insan yıllar içinde aldıkları kiloları 1 hafta ya da 1 ay gibi kısa bir sürede vermek istedikleri için şok diyetlere başvuruyor. Bu durumun çok sakıncalı olduğunu her fırsatta anlatan uzamanlar şok diyetlerin ölüme bile neden olabileceğini söylüyor.

Sıvı diyeti de bu şok diyetler arasında en popüler olanlardan biri. Birçok insan sıvı diyeti yaptığı takdirde 5 yılda 10 yılda aldığı kiloları 1 ayda vereceği gibi bir düşünceye kapılıyor. Diyet konusunda bilinçli olmanın faydasından bahsetmeden önce asla tavsiye etmediğimiz bu sıvı diyeti nasıl yapılıyormuş bir bakalım.

1 Ayda 20 kilo verdiren sıvı diyeti nasıl yapılır?

1 ay gibi kısa bir sürede vereceğiniz 20 kilo sağlığınız ile bahis oynamak gibi bir şeydir. Ancak maalesef bu 20 kilonun cazibesine kapılıp diyeti uygulayanlar oldukça fazla. Bakın sıvı diyetinin şartları ve beslenme düzeni nasıl?

Sabah öğünü
*1bardak limonlu su
*1bardak portakal suyu
*1 tane ceviz

Ara öğünler
*1bardak şekersiz süt ve sınırsız limonlu su

Öğlen öğünü
*Sınırsız çorba
*Sınırsız tuzsuz ayran

Ara öğünler
*Sınırsız meyve suyu

Akşam öğünü
*Yarım paket light labne
*Soda ya da istediğiniz bir meyve suyu

Neredeyse 1 ay boyunca sadece sıvı ile besleneceğiniz bu diyet, diğer besinlerden almanız gereken vitamin, mineral, enerji, lif gibi kaynakların eksikliğine neden olacaktır. Bu da çok kısa bir sürede sağlığınızın bozulacağı anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.