11 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

11 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

11 Ağustos 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                       11.08.2018

 

DOLAR-USD: 6.4140

AVRO-EURO: 7.3245

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 8.1970

ALTIN-GOLD: 249.7500

 

 

SON BİR HAFTADA 39 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Son 1 haftada gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında örgütün sözde yöneticilerinin de bulunduğu 39 terörist etkisiz hale getirildi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ HAMİ AKSOY'DAN YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan Savunma Bakanının tutuklu bulunan iki Yunanlı askerin Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tutuklandığı yönündeki iddiaları sorumsuz ve ciddiyetsiz davranışlarının son örneğini oluşturmaktadır." dedi.

 

POLİTİKA                                          

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜM OLUMSUZ İHTİMALLERE KARŞI HAZIRLIKLARIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var. Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesin." dedi.

 

BOSTANCI: BU ÇILGIN PARTİ MUHAKKAK BİTECEK

Piyasadaki sert dalgalanmaları değerlendiren AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Dolar çılgın bir partide kendinden geçme hali içinde, ancak bu çılgın parti muhakkak bitecek" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN DOLAR TEPKİSİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dolar kurunun TL karşısında değer kazanmasına Twitter hesabından tepki göstererek, ‘Türk Lirası, Dolar karşısında mum gibi eriyorsa bu yönetimde basiretsizliğin sonucudur. Liyakatsizliğin sonucudur. Öyle bir noktaya getirdiler ki, borç borçla kapanmıyor. Borcun faizini ödemek için de borçlanmak zorunda kalıyorlar’ açıklamasında bulundu.

 

CHP'DE YENİ MYK BELLİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK)üyelerini belirledi. 18 olan MYK üye sayısı 19’a çıktı. Genel Sekreter Akif Hamzaçebi yerini korurken, Parti Sözcülüğüne Faik Öztrak getirildi.

 

MUHARREM İNCE'DEN ERDOĞAN'A 'DOLAR ÇAĞRISI'

Muharrem İnce, dolardaki tarihi zirveden sonra sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, “Damadınız başta olmak üzere, ekonomi danışmanlarınızı kovun.  Merkez Bankasına müdahale etmeyin. Kanal İstanbul gibi önceliği olmayan projeleri erteleyin.” açıklamasında bulundu.

 

BAHÇELİ'DEN DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİĞE YÖNELİK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitterdan yaptığı paylaşımda, "Türkiye’yi sanal ve sahte oyunlarla savurmak, hatta sindirmek çabasındalar." ifadelerini kullandı.

 

AKŞENER: TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİNİN YANINDAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomi ve dövizdeki yaşananlara ilişkin, "İYİ Parti, aciliyet kazanan, millet ve ülke bekasını tehdit eden sorunun aşılabilmesi için Cumhuriyet hükümetine her tür desteği vermeye hazırdır." dedi.

 

 

DÜNYA                                           

 

TRUMP: TÜRKİYE’YLE İLİŞKİLERİMİZ BU SEFER İYİ DEĞİL

ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyumdan alınan vergilerin iki katına çıkarılması yönünde talimat verdiğini duyurdu. Trump, "Türkiye'yle ilişkilerimiz bu sefer iyi değil!" dedi. 

 

MEDVEDEV: YAPTIRIMLAR EKONOMİK SAVAŞ İLANIDIR

Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev,  ABD yaptırımlarının ekonomik savaş ilanı olduğunu söyleyerek "Buna ekonomik, siyasi ve gerekli olması halinde diğer metotlarla tepki göstermek gerekecek. Bizim Amerikalı dostlarımız bunu anlamak zorunda" şeklinde konuştu.

 

RYANAİR PİLOTLARI 5 ÜLKEDE GREVDE

Çalışma koşullarını protesto eden pilotlar, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç ve İrlanda'da eş zamanlı olarak greve gitti. 396 uçuşun iptaline neden olan grevin 55 binden fazla yolcuyu etkilemesi bekleniyor.

 

EKONOMİ                                          

 

BAKAN ALBAYRAK 'YENİ EKONOMİ YAKLAŞIMI' AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe'de 'Yeni Ekonomik Model'i açıkladı. Bakan Albayrak, "Yeni yapı katılımcı olacak, stratejik akılla gerçekleştirilecek" dedi. Bakan Albayrak, Merkez Bankası ile ilgili olarak, "Para politikalarının tam bağımsızlığının sağlanması diğer bir prensibimiz. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı çok önemli" diye konuştu. 

 

CARİ AÇIK, 10 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Cari işlemler dengesi, haziran ayında 2.97 milyar dolar açık vererek, 3.18 milyar dolar olan piyasa beklentisinin altında geldi. 6 aylık 'açık' 31.2 milyar dolar olurken, 12 aylık cari açık 57.4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

 

İHRACATÇILARDAN KURDAKİ YÜKSELİŞE KARŞI ADIM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail  Gülle, "Döviz kurlarının yükseldiği bu dönemde ihracatçımızın yanında olmak adına  TİM ve birliklerimizin elindeki tüm fonları Eximbank’a kullandırmaya hazırız."  açıklamasını yaptı. 

 

ÜLKER'DEN TARİHİ KÂR

Ülker Bisküvi'nin 2018 ikinci çeyrek net dönem kârı 241,7 milyon TL olarak gerçekleşerek kendi rekorunu kırdı. Geçen yılın aynı dönemine göre net kârı yüzde 168 büyüdü.

 

DOĞUŞ GRUBU: REFİNANSMANDA ANLAŞMA TAMAM

Doğuş Grubu, kredi borcu yapılandırma işlemleriyle ilgili olarak, "Refinansman için eş lider bankalarla anlaşma sağlandı" açıklamasını yaptı.

 

SPOR                             

ANKARAGÜCÜ 1-3 GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun açılış maçında Galatasaray, MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 3-1 mağlup etti.

 

SLİMANİ, FENERBAHÇE İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City'nin Cezayirli futbolcusu Islam Slimani, Fenerbahçe ile transfer görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul'a geldi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.