13 Aralık 2017 Türkiye gündemi

13 Aralık 2017 Türkiye gündemi

13 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         13.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8370

AVRO-EURO: 4.5060

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1175

ALTIN-GOLD: 152.9500

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AFRİN'E ANSIZIN GİREBİLİRİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Afrin'den Türkiye'ye yönelik tehditler ve saldırılar geliyor. Biz buraya istediğimiz zaman müdahale ederiz, ansızın da girebiliriz'' dedi.

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ ALTINOK: 22 BİN 987 TEŞKİLAT MENSUBU MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "17-25 Aralık kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiştir." dedi.

 

52 TANKÇI ASKERE 52'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 52 sanığın 52'şer kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep etti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: KİMSE 'SİZ İSRAİL'LE YAN YANA GELİYORSUNUZ' DİYEMEZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "İsrail'in Cumhurbaşkanına 'Siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz.' diyen, one minute çeken bir cumhurbaşkanına, kimse 'Siz İsrail'le yan yana geliyorsunuz.' diyemez." dedi.

 

AK PARTİ'DEN MHP'NİN İTTİFAK ÖNERİSİNE CEVAP

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop kanundaki yasaklamanın kaldırılması halinde ittifakın mümkün olabileceğini söyledi.

 

ANAYASA MAHKEMESİ, CHP YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 108 bin 797 lira karşılığı parti mal varlığının Hazine'ye irat kaydedilmesine, istenen bilgi ve belgelerin verilmemesi, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması nedeniyle CHP sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

 

CHP, KILIÇDAROĞLU VE YAKINLARININ MAL VARLIKLARININ ARAŞTIRILMASINI  İSTEDİ

CHP'li vekiller  Kılıçdaroğlu ve yakınlarının mal varlıklarının araştırılmasını  için TBMM'ye araştırma önergesi  verdi.  Dilekçede, Kılıçdaroğlu, eşi, oğlu, kızları, damadı ve dünürleri dâhil tüm aile fertleri ile  yakınlarının mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması talep edildi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

RUHANİ: TRUMP'IN KARARI MÜSLÜMANLARA KARŞI ALINAN KÜSTAHÇA BİR KARARDIR

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne katılmak için Türkiye'ye gelecek olan İran Cumhurbaşkanı Ruhani Mehrabad Hava Limanı'nda yaptığı açıklamada, Kudüs'ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesine yönelik ABD ve İsrail'in aldığı kararın " yanlış ve yasadışı" olduğunu söyledi.

 

 

RUSYA, YEMEN'DEKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE ETTİ

Rusya'nın Yemen'deki Sana Büyükelçiliğinde çalışan görevlileri ve bu kentteki vatandaşlarını tahliye ettiği bildirildi. Moskova'nın başkent Sana'daki durumun kötüleşmesi nedeniyle tahliye işlemine karar verdiği açıklandı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ‘KURUN YÜKSEKLİĞİ EKONOMİNİN GERÇEKLERİYLE UYUMLU DEĞİL’

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmelere değindi. Döviz kurlarının ekonominin gerçekleriyle uyumlu olmadığını söyleyen Erdoğan, faiz tartışmaları için ise "Faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum" dedi.

 

TEK BİR KARTLA TÜRKİYE

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ‘Türkiye Kart’ isimli yeni bir kart çıkaracaklarını belirterek, “PTT’den alınacak bu kartla tüm illerde toplu taşımaya binilebilecek. Müzeler, parklar, para transferleri için tek kart yeterli olacak” dedi. Arslan, Kanal İstanbul için halen 5 güzergâh tercihinin masada olduğunu da sözlerine ekledi.

 

TAŞIT KREDİSİNDE YENİ DÖNEM

Taşıt kredilerinde kredi tutarı, araç değeri 100 bin TL'nin altında olanlar için yüzde 70'i aşamayacak şekilde değiştirildi. Bu tutar bir önceki düzenlemede 50 bin TL olarak uygulanıyordu.

 

ARAÇ MUAYENESİNDE YENİ ÜCRETLER BELLİ OLDU

Araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldı. Buna göre, muayene ücretleri 115,64 lira ile 305,62 lira arasında olacak.

 

ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY METRO HATTI AÇILIYOR

İstanbul Anadolu yakasının en önemli hatlarından biri olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı 15 Aralık Cuma günü açılıyor.

 

LC WAİKİKİ 150 YENİ MAĞAZA AÇACAK

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, gelecek yıl 150 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini ve 8 bin kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GALATASARAY MAĞLUBİYETLE TURLADI

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında TFF 2. Lig ekibi Sivas Belediyespor, Galatasaray'ı 2-1 yendi. İlk maçta rakibini 5-1 mağlup eden Galatasaray, son 16 turuna yükseldi.

 

BEŞİKTAŞ KUPADA TURLADI

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında ilk mücadeleyi 9-0 kazanan Beşiktaş, deplasmanda Manisaspor ile 1-1 berabere kalarak bir üst tura yükseldi.

 

GALATASARAY ODEBANK 82–61 BUDUCNOST

Galatasaray Odeabank, EuroCup B Grubu sekizinci maçında Karadağ temsilcisi Buducnost VOLI Podgorica’yı 82-61 yenerek EuroCup’ta galibiyet sayısını üçe yükseltti.

 

PINAR KARŞIYAKA 70-79 DİNAMO SASSARİ

Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 8. maçında İtalyan ekibi Dinamo Sassari’ye 79-70 yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.