15 Aralık 2017 Türkiye gündemi

15 Aralık 2017 Türkiye gündemi

15 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         15.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8800

AVRO-EURO: 4.5780

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2050

ALTIN-GOLD: 156.0500

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “S-400'DE İMZALAR BU HAFTA ATILABİLİR”

Rusya'dan S-400 füzelerinin alımında sorun bulunmadığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anlaşmanın bu hafta içinde imzalanabileceğini söyledi.

 

GENELKURMAY'DA ABD'Lİ KOMUTANLARLA ÜÇLÜ ZİRVE GERÇEKLEŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay'da ABD'li komutanlarla üçlü zirvenin gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamada "Irak ve Suriye'deki durum ile terörle mücadele ele alındı" denildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE'NİN BÜYÜME RAKAMI DÜNYADA BİR REKOR

Başbakan Binali Yıldırım, "Yılın üçüncü çeyreğinin büyüme rakamı yüzde 11,1. Dünyada bir rekor. Çin'i de Hindistan'ı da geride bırakarak, Türkiye listenin başına yerleşti." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: “VERDİĞİN SÖZÜ TUT, KONSOLOSLUĞU BÜYÜKELÇİLİĞE ÇEVİR”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Verdiğin sözü tutacaksın. Ben Türkiye Cumhuriyet Devleti olarak Doğu Filistin'de Filistin Devleti'nin büyükelçiliğini kuruyorum diyeceksin. Kudüs'te bizim büyükelçiliğimiz yok. Tel Aviv'de. Doğu Kudüs'teki konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin.'' dedi.

 

CHP’DEN HÜKÜMETE SARRAF ÇAĞRISI: CEZA KESİLİRSE BAKANLARIN MAL VARLIĞINA EL KONULARAK ÖDENSİN

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ABD’deki Rıza Sarraf davasında Türkiye’nin bir ceza ile karşı karşıya kalması halinde, bu cezanın eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış’ın mal varlığına el konularak ödenmesini, bunun yetmemesi durumunda Sarraf'ın el konulan mal varlıklarını da değerlendirme önerisinde bulundu.

 

BAHÇELİ'DEN KUDÜS İÇİN BÜYÜKELÇİLİK ÖNERİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kudüs Başkonsolosluğu'nun büyükelçilik seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ZARRAB DAVASINDA SÜRPRİZ GELİŞME

ABD’deki kritik davada Reza Zarrab’ın başsavcılıkla işbirliği yapması sonrasında davanın tek sanığı durumuna düşen Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın pazartesi tanık kürsüsüne çıkacağı belirtildi.

 

PUTİN: ‘ACISINI TÜRKİYE ÇEKTİ'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yılsonunda gerçekleşen kapsamlı basın toplantısını düzenledi. Putin, Suriye'de 2011'den beri süren kriz hakkındaki bir soruya, "Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor" yanıtını verdi.

 

MYANMAR'DA BİR AY İÇİNDE BİNLERCE ARAKANLI MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Myanmar'da Ağustos ayında başlayan şiddet olaylarında bir ay içinde 6700 Arakanlı'nın öldürüldüğünü açıkladı.

 

 

WALT DİSNEY, FOX'U 52 MİLYAR DOLAR KARŞILIĞINDA SATIN ALDI

Walt Disney, geçen yıldan bu yana devam eden Fox satın almasını sonunda bitirdi. Disney, 52.4 milyar dolar hisse bedeli ve 13.7 milyar dolar net borç olmak üzere satın alma için 66 milyar dolar ödeyecek.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTIRDI

Merkez Bankası geç likidite penceresi borç verme faizini yarım puan artırarak yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e çıkardı. Banka politika faizi ve faiz koridorunda ise değişikliğe gitmedi.

 

SANAYİDE CİRO ARTIŞI 4 AYDIR SÜRÜYOR

Sanayi ciro endeksi ekim ayında geçen aya göre yüzde 4,1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,7 artış gösterdi. Öte yandan endeks art arda dördüncü ay da artmış oldu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İŞ ADAMLARINA İSTİHDAM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan iş adamlarına seslenerek artı iki istihdam çağrısında bulundu. Ayrıca prime esas kazanç sistemi getirildiğini söyleyen Erdoğan, “Ek istihdamda 4 bin 740 liraya kadar olan ücretler de sigorta primi teşvikine dâhil edilecek" dedi.

 

BAKAN ASLAN KANAL İSTANBUL İHALESİ İLE İLGİLİ TARİH VERDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde, daha önceki projede orta katta bulunan raylı sistemin en alta alınmasının uygun görüldüğünü, üst ve orta katların ise otomobil gidiş-gelişi için kullanılacağını bildirdi. Kanal İstanbul ile ilgili de konuşan Bakan Arslan, "Hedefimiz, önümüzdeki yılın ilk yarısında çalışmaları bitirip, ihale sürecini başlatmak" dedi.

 

TÜRK AKIMI'NIN GÜZERGÂHI DEĞİŞTİ

Asrın projelerinden biri olan Türk Akımı’nda, daha önce belirlenen güzergâh değişti. Türkiye üzerinden Avrupa’ya gidecek hat, Yunanistan yerine Bulgaristan’a giriş yapacak.

 

TMSF O VARLIKLARI SATIŞA ÇIKARDI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 30 adet basın yayın şirketinden devredilen aralarında FETÖ yayın organı Samanyolu ve Zaman gazetesinin varlıklarını satışı çıkardı.

 

BOOKING.COM DAVASINDA KARAR

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, TÜRSAB ve Booking.com arasında görülen davada, TÜRSAB’ın bir hafta içinde 500 bin TL’lik teminat mektubu getirmesini istedi. Söz konusu sürede teminat mektubu getirilmemesi halinde, Booking,com için verilen tedbir kararı kalkabilir. Mahkemenin başkanı ise, karşı oy yazısında, Booking.com'a uygulanan yasağın tamamen kalkması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 89-90 ZALGİRİS KAUNAS

THY Avrupa Ligi'nde 12. haftasında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Zalgiris Kaunas'a 90-89 yenildi.

 

FAMİLA SCHİO 65-72 YAKINDOĞU ÜNİ.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi B Grubu 8. maçında İtalya'nın Famila Schio takımını deplasmanda 72-65 yendi.

 

VAKIFBANK 3-1 GALATASARAY

Galatasaray, 2018 CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Vakıfbank’a deplasmanda 3-1 yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.