15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ KEMALPAŞA'DA KUTLANDI

15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ KEMALPAŞA'DA KUTLANDI

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü dolayısıyla Kemalpaşa'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Kemalpaşa Kaymakamlığı ve Kemalpaşa Belediyesi tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü dolayısıyla Kirazlı Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere Kemalpaşalılar yoğun ilgi gösterdi.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılan vatandaşlara Türk bayrağı dağıtılırken çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Etkinlik alanında vatandaşlara hitap eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, vatandaşların 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi gününü kutladı.

Uğurlu, 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi olmadığını belirterek, 15 Temmuz'da yapılmak istenen bir işgal girişimi olduğunu dile getirdi. Başkan Uğurlu, "Bugün Libya, Irak, Mısır, Filistin gibi ülkeler parçalara ayrılmış durumda. Bu ülkelerde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin gözü Türkiye'de yanı ümmet ellerini semaya  açıp yüzlerini bize çevirmiş durumdalar. biliyorlar ki biz Türkiye olarak, ümmetin duası olarak sendelersek onlar yıkılırlar. Bugün dünyada mazlumların ve mahsumların tek savunucusu Türkiye'dir. Bunu istemeyen Müslümanların tek çatı altında bir ve beraber olmasını hazmedemeyen karanlık emeller bilsinler ki hiçbir zaman o karanlık emeller gerçek olmayacak" dedi.

Türkiye'de yaşayan insanların çok Necip bir millet olduğunu ifade eden Uğurlu, "15 Temmuz'da  demokrasi şehitlerimiz ve gazilerimiz yeni bir kahramanlık destanı yazdı. Milletçe bu büyük felakete karşı tek ses, tek yürek olduk.  Fert fert, ev ev, sokak sokak ülkemizin her noktasında direnç adacıkları oluşturduk. Demokrasi nöbetleriyle, özgürlüğümüzü ve demokrasiye olan inancımızı tüm dünyaya haykırdık. 15 Temmuz'un yıl dönümünde de Kemalpaşalılar olarak Demokrasimize sahip çıkma adına yine sizlerle birlikte meydanlarda olacağız. Biliyoruz ki milletimizin bu bütünleştirici ruhu olduğu sürece, ülkemiz üzerinde karanlık senaryoları onların oyunları hiç bir zaman tutmayacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu hain darbe ve işgal girişiminin birinci yılında birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor; şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta Cumhur'un başı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanlarımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine ve Necip Milletimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Başkan Uğurlu'nun konuşmasının ardından ilçe kaymakamı Kemal Kızılkaya'da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kemalpaşa Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle vatandaşlar Demokrasi nöbetlerine katılmak Konak Meydanı'nda götürüldü. Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve vatandaşlar Pazar günü 24.00'a kadar devam eden Demokrasi nöbetlerine katıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.