16 NİSAN'DA HER DİLDE "HAYIR"

16 NİSAN'DA HER DİLDE "HAYIR"

Türk İşaret Dili (TİD) Eğitmenleri Topluluğu CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'i'  makamında ziyaret etti. TİD üyeleri referandumda verecekleri oyu işaret diliyle Hayır diyerek açıkladı.

İşaret dili eğitimi için gönüllü olarak eğitim veren TİD Eğitmenler topluluğu, İzmir'de gerçekleştirdiği İşaret Dili ve İşitme Engelliler paneli sonrasında, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.  Ziyarete TİD Eğitmenleri ve  sosyal medyada işaret diliyle "Neden Hayır" konulu bir video paylaşarak, 15 milyon izlenme oranına erişen  CHP İzmir Kurultay delegesi Banu Özdemir katıldı.

GÜVEN, BU PAKET TEK ADAM VE PARTİ DEVLETİ İÇİN

Ziyaretin kendileri için çok anlamlı ve önemli olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven " ülkemizin ve birliğimizin geleceği, cumhuriyetimizin devamı için, 16 Nisan'daki referandumda bugün işaret dilinde de hayır diyoruz" dedi. Güven, sözlerini şöyle sürdürdü.

Maalesef sosyal bir devlet olma yolunda ilerleyemedik. Çünkü sürekli olarak iktidarın yarattığı suni gündemlerle, yürütülen ayrımcılık ve şiddet yanlısı yönetimle uğraşmaktan, ülkemizin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye fırsat kalmıyor. Şimdi de, böylesine hiç ihtiyaç yokken, milletimize ve devletimize hiçbir katkısı olmayacağı gibi, büyük ve geri dönülmez zararları olacak anayasa değişikliğiyle uğraşıyoruz. Ama sevindiricidir ki, taraflı tarafsız herkes, bu değişikliğin tek adam ve parti devleti  için yapıldığını anlamış durumda. Bugün görüyorum ki, işitme engelli kardeşlerimiz ve onların eğitmenleri de bu durumun farkında. Onlar için zaten yaşam şartları zorken, yeterince engel varken birde ülke yönetiminin daha da kötüye gitmesi, daha büyük engeller anlamına gelmekte. Ama bizler, vatanına aşık, halkıyla omuz omuza yürüyen Türkiye ve cumhuriyet sevdalıları, el birliği ile bu anayasa paketinin referandumdan geçmemesi ve Hayır çıkması için ne gerekiyorsa yapacak ve 17 Nisan sabahı Türkiye'de hayırlı bir sabaha uyanacağız.

Asuman Ali Güven TİD tarafından yapılan ziyaretin hayırlara vesile olmasını temenni ederek " Hayır'ı herkese anlatmak ve hayır demenin vatandaşlık görevi olduğunu duyurmak zorundayız. Bugün bu ziyaret sayesinde tüm Türkiye'ye Hayır'ı bir kez de işaret diliyle anlatacağız. Bu fırsatı veren tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR "HAYIR" DİYORUZ

Türkiye İşaret Dili Eğitmenler Topluluğu adına konuşan Eğitmen Neveda Öner'de, Türkiye'de yaşayan en dezavantajlı kesimim engelliler olduğu belirterek "Bu kesimin en büyük katmanını işitme engelliler oluşturmakta. Bizler hem işitsel engelli olup aynı zamanda işaret dili eğitmenleri olarak bu konuda daha da hassasiyet bekliyoruz.Engelli haklarının referandum sonrası kısıtlanacağının endişesini taşıyoruz.Ülkemizdeki engelli haklarını yeterli bulmuyoruz. Bizler Türkiye cumhuriyetinin değerlerine ve Atatürk'ün kurduğu parlamenter sisteme sahip çıkıyoruz. Bu nedenle de rejim değişikliğine sebep olacak anayasa değişikliği paketine hayır diyoruz. Tüm yetkilerin yine millette olduğu ve engelli kardeşlerimizin haklarının korunduğu bir Türkiye umut ediyoruz" dedi.   Ziyaretin ardından, CHP İzmir il başkanı Güven ve Kurultay delegesi Banu Özdemir'e katkılarından dolayı plaket sunan TİD Eğitmenleri, işaret dilinde hayır diyerek fotoğraf çektirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.