17 Ekim 2017 Türkiye Gündemi

17 Ekim 2017 Türkiye Gündemi

17 Ekim 2017 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler

 

DOLAR-USD: 3.6440    AVRO-EURO: 4.3025    İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8405    ALTIN-GOLD: 152.5500


TSK: KUZEY IRAK'TA 2 ASKER ŞEHİT OLDU


Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'ın Zap bölgesinde 2 askerin şehit olduğunu 1'i ağır üç askerin ise yaralandığını açıkladı. TSK bölgeye yapılan hava harekâtında ise 8 terörist öldürüldüğünü belirtti.

HAKKÂRİ’DE PATLAMA: 2 ŞEHİT


Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin Irak sınırında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak etti. DHA'nın aktardığına göre patlama sonucu 2 asker şehit oldu.

MİLLİ GÜVENLİK KURULU, OHAL'İN UZATILMASI İÇİN TAVSİYE KARARI ALDI
 

MGK toplantısında OHAL'in uzatılması, Türk hava sahalarının IKBY'ye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Bağdat'a devredilmesi" tavsiye kararları alındı.

BAKANLAR KURUL KARARI: OHAL UZATILDI, ÇAYKUR ZAMMI GERİ ALINDI
 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ÇAYKUR'un yüzde 20 zammı geri alınacak" dedi. Bozdağ, "OHAL 3 ay daha uzatıldı, Bakanlar Kurulu'nda alınan karar Meclis'e gönderildi" açıklamasında bulundu.

ABD'DEN YENİ VİZE AÇIKLAMASI
 

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasının ardından ilk kez heyetler arası görüşmelerde bulunacak ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Ankara'ya geldi. ABD Büyükelçiliği'nden 'sağlık' ve 'insani durumlar' için vize duyurusu geldi. Bu tür başvurular için vize hizmeti açıldı

POLİTİKA                                    

AK PARTİLİ ENSARİOĞLU: TÜRKİYE KÜRTLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE


AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye-Irak Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Galip Ensarioğlu, "Kürtler'in, Türkiye dışında nefes alacakları bir yer yok. Türkiye dışında dostları yok. Türkiye de Ortadoğu'da Kürtlerle iş birliği içinde" dedi.

DENİZ BAYKAL YOĞUN BAKIMDA
 

Beyne giden bir damarda tıkanıklık tespit edilen Baykal'a anjio yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu; sol kol ve bacağında ise "hafif güçsüzlük" olduğu bildirildi. Hastanede Baykal'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kendisini gördüm, konuştuk sağlık durumu iyi ama önümüzdeki süreç kritik" dedi.

CHP'DEN KERKÜK AÇIKLAMASI
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Irak ordusunun Kerkük operasyonuna ilişkin, "Şu andaki gelişmeler Irak'ta bir iç savaşa dönük adımlar olmaz umarız" dedi

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL'DEN 'GÖKÇEK' AÇIKLAMASI
 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in istifa edeceğine yönelik haberlere ilişkin, "Sonunun böyle olması normal. Ancak hukuki boyutunun olması lazım." dedi.


DÜNYA                                 

İBADİ'DEN 'KERKÜK'TE IRAK BAYRAĞI DALGALANSIN' EMRİ


Pazar gecesi Kerkük vilayetinde askeri bir operasyona başlayan Irak ordusu ve Şii milis gücü Haşdi Şabi, kent merkezinde kilit bölgeleri ele geçirdi. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük'te ülke bayrağının dalgalanması emri verdi.

AVUSTURYA'YA 'AB YANLISI' HÜKÜMET ÇAĞRISI
 

AB Komisyonu Başkanı Juncker, "AB'nin geleceğine ilişkin önemli kararların alındığı bu dönemde, Avusturya'da istikrarlı ve AB yanlısı bir hükümet kuracağınızı umuyorum." dedi.

EKONOMİ                                    

TEMMUZ DÖNEMİNDE İŞSİZLİK YÜZDE 10.7 OLDU


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre işsizlik oranı temmuz döneminde yüzde 10.7 oldu. Haziran döneminde işsizlik yüzde 10.2 idi. 

MERKEZ BANKASI BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANDI
 

Merkez Bankası Beklenti anketinde katılımcıların cari yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 9,89'a yükseldi. Dolar kuru beklentisi 3.72'ye çıkarken, cari açık beklentisi de 38 milyar dolar oldu. Büyüme beklentisi ise yüzde 4,6'dan 5,2'ye çıktı.

BÜTÇEDE 2018 HEDEFLERİ BELLİ OLDU
 

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın temel amacını büyümeyi desteklemek olarak açıkladığı 2018 bütçesinde GSYH'nin yüzde 1.9'una denk gelen 65.9 milyar TL açık öngörülürken, ilave olarak 18 milyar TL kaynak ayrılan savunma harcamalarındaki artış ise hedeflerin tutturulabilmesi için vergi artışlarını beraberinde getirdi.

20 MİLYAR DOLARLIK EMİR
 

Katar, 20 milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastı. İstanbul’da iki otelle görüşmelerde son aşamaya gelindi. Enerji sektörünü yakın takibe alan Katar, şehir hastaneleri ve tersanelerle de ortaklık yapmak istiyor

İTALYAN DEVİ BENELLİ, YATIRIM İÇİN TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ
 

Türkiye'de motosiklet sektörünün önde gelen markalarından Kuba Motor ile İtalyan kökenli ve dünya genelinde dev firmaların arasında yer alan Benelli anlaşma imzaladı. Buna göre Benelli, İtalya ve Çin'den sonra üçüncü üretim tesisini Gaziantep'te kuracak.

FİRST SOLAR, TÜRKİYE'DEKİ İLK FABRİKASINI KURACAK
 

First Solar ile Zorlu Enerji, Türkiye'de birlikte kurmayı planladıkları güneş paneli fabrikası için bu hafta bir görüşme gerçekleşecek. Fabrika yatırımının gerçekleşmesi durumunda, enerji devinin Türkiye'de kuracağı ilk fabrika olacak.

SPOR                                        

DURSUN ÖZBEK: 'VİDEO HAKEM UYGULAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK'


Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, TFF'de yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Özbek, "Video hakem uygulaması için 2 hafta sonra çalışmalar başlayacak. Deneme hazırlıklarını tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.