18 Ekim 2017 Türkiye Gündemi

18 Ekim 2017 Türkiye Gündemi

18 Ekim 2017 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler

 

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                   18.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.6830

AVRO-EURO: 4.3300

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8560

ALTIN-GOLD: 151.7000

 

 

ERDOĞAN'DAN AB'YE: ALMAYACAKSINIZ AÇIKLAYIN ŞU İŞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne (AB) "Almayacaksanız açıklayın şu işi. Ne biz sizi meşgul edelim, ne siz bizi meşgul edin. İşi bağlayalım. Minderden kaçan biz olmayacağız. Onların kararını bekliyoruz" ifadeleriyle seslendi.

 

ŞIRNAK'TA KÖMÜR OCAĞINDA GÖÇÜK

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde göçük meydana geldi. 3 No'lu kömür ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetti, göçükten 1 işçi ise yaralı kurtarıldı. Bir işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

 

POLİTİKA                                                                                                    

 

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makam odasında kabul etti. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada, hem iç ve hem dış gündeme ilişkin konuları konuştuklarını söylediler.

 

DENİZ BAYKAL YENİDEN AMELİYAT OLDU

Deniz Baykal'ın, beyninde ödem ve kanama artışı görülmesi üzerine, 1,5 saat süren yeni bir ameliyata alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Baykal'ın şu anda uyutulduğunu, ziyaretin bir süre yasaklandığını belirtti.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ECEVİT İÇİN SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakan Bülent Ecevit'e yönelik "El pençe divan duruyor" sözlerine "Ecevit'e dil uzatana biz "dur" deriz; önce sen ağzını yıka sonra Ecevit'e dil uzat" karşılığını verdi.

 

BAHÇELİ: ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRALIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hükümete çağrıda bulunuyorum: Hadi gelin, Türk gençliğinin ümüğünü sıkan, soluğunu kesen üniversite sınavını tümden ve hepten kaldırma konusunda da el birliği, güç birliği yapalım." dedi.

 

BAYDEMİR: EY AKP GENEL BAŞKANI NEDEN BU FOTOĞRAFA İTİRAZ ETMİYORSUN

HDP Sözcüsü Osman Baydemir Muğla'da PKK şüphelilerine çıplak gözaltı işlemi yapılmasına sert tepki göstererek, "Ey AKP Genel Başkanı, niye dut yemiş bülbül gibi susuyorsun? Neden bu fotoğrafa itiraz etmiyorsun. Niye "işkence suçtur" demiyorsun? Bu insanlar Kürt olduğu için mi?" diye konuştu.

 

DÜNYA                                                                                     

 

İBADİ: IKBY REFERANDUMU MAZİDE KALDI

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak bayrağının ülkenin her yerinde asılması gerektiğini belirterek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) referandumunun da mazide kaldığını belirtti.

 

 

PEŞMERGE SİNCAR VE MAHMUR'DAN ÇEKİLDİ

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, daha önce Peşmerge'nin denetimindeki Musul'un Sincar ilçe merkezine girdiği, kontrolü tamamen sağladığı belirtildi. 

 

İSPANYA ANAYASA MAHKEMESİ REFERANDUM YASASINI İPTAL ETTİ

İspanya anayasa mahkemesi, Katalonya parlamentosunda 6 Eylül'de kabul edilen ve bağımsızlık referandumunu öngören yasanın geçersiz olduğuna hükmetti.

 

EKONOMİ                                                                                                                             

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ESNAFA MÜJDE

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım,  esnafların kullanacağı işletme kredisi sınırını 150 binden 200 bine çıkarılacağını duyurarak, "Esnaf iş yeri satın almak isterse 500 bin lira krediyi 10 yıl vade ile alabilecek “dedi.

 

BAKAN ARSLAN: BTK DEMİRYOLU HATTINDA İLK RESMİ TREN 30 EKİM’DE KARS’A GELECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında ilk resmi trenin 30 Ekim Kars’ın kurtuluşunun yıldönümünde kente geleceğini belirtti.

 

İSTANBUL'DAN DÜNYA'YA "DEĞİŞİM İLHAMI"

TRT World’ün, güncel, kültürel, politik, ekonomik ve sosyal çıkmazlara çözümler aramak amacıyla ilk kez düzenleyeceği TRT World Forum, birçok ülkeden yaklaşık dört yüz siyasetçi, işadamı, akademisyen, aktivist ve gazeteciyi yoğun bir gündemle buluşturuyor.

 

ALTAY TANKI GÜÇ GRUBU İÇİN YENİ İHALE

Altay Tankının güç grubunun (motor ve güç aktarım organları) yerli olarak geliştirilmesi için yeni ihale açıldı. Daha önce TÜMOSAN’ın üstlendiği güç grubu geliştirme projesi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

 

ÇALIK HOLDİNG VE GE DİJİTAL'DEN ORTAKLIK

Çalık Holding ve General Electric (GE), Türkiye ve bölge ülkelerinde dijital dönüşümün desteklenmesi amacıyla, holding bünyesinde dijital odaklı yeni bir uygulamanın temellerini atan bir ortaklık anlaşmasına imza attı.

 

SPOR                                                                                                             ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ 2-1 MONACO

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Monaco'yu 2-1 mağlup ederek Devler Ligi'ne 3'te 3 ile başlayarak puanını 9'a yükseltti.

 

OOSTENDE 49-77 BEŞİKTAŞ SJ

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında konuk olduğu Belçika ekibi Oostende'yi 77-49 yendi.  

 

PINAR KARŞIYAKA 90-78 JUVENTUS UTENA

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Dinamo Sassari'den sonra evinde Litvanya temsilcisi Juventus Utena'yı da 90-78 mağlup ederek 2'de 2 yaptı.

 

TOFAŞ 98-94 GRAN CANARİA

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7 Days EuroCup D Grubu ikinci hafta mücadelesinde Bursa'da karşılaştığı İspanya’nın Herbalife Gran Canaria takımını 98-94 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.