19 Mayıs coşkusu Bornova’dan başladı

19 Mayıs coşkusu Bornova’dan başladı

Haluk Levent dillerden düşmeyen İzmir Marşı’nı binlerce İzmirli ile birlikte söyledi 

Bornova Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Haluk Levent Konseri, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda tarihi günlerden birini yaşattı. Son dönemde dillerden düşmeyen İzmir Marşı’nı Meydan’ı dolduran binlerce İzmirli hep bir ağızdan söyledi. Vatandaşların coşkusuna ortak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kimsenin Büyük Önderimiz Atatürk’e dil uzatmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. 

Bornova Belediyesi’nin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Mustafa Kemal Caddesi boyunca gerçekleşen kortej geçişi ile başladı. Spor kulüpleri ve derneklerin de katıldığı etkinlikte binlerce Bornovalı ellerinde Türk Bayrakları ile coşku içerisinde Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Onların coşkusuna hem esnaf, hem de cadde boyunca vatandaşlar eşlik etti. Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte hep bir ağızdan sloganlar atıldı, marşlar söylendi. Bornovalıların 19 Mayıs coşkusuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da ortak oldu.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda tarihi gün

Kortejin son bulduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda coşku ve heyecan daha da arttı. Son dönemde dillerden düşmeyen İzmir Marşı’nın yeni yorumuyla büyük beğeni toplayan ünlü sanatçı Haluk Levent, İzmir’in dört bir yanından gelen hayranları ile buluştu. Muhteşem geceye İzmir Marşı ile başlayan Haluk Levent’e Bornova Meydanı’nı dolduran binler eşlik etti. 

Büyük Önderimize dil uzattırmayız

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yıllarca dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren sevilen sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti. Haluk Levent’in güzel yorumuyla daha da anlam kazanan İzmir Marşı’nın sonsuza dek söyleneceğini ifade eden Başkan Atila, “Bizler Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bugün burada özgürce bir arada olabiliyorsak bunu ona borçluyuz. Atatürk’e kimse dil uzatamaz. Buna ilk olarak biz Bornovalılar, İzmirliler izin vermeyiz. Ulusal bayramlarımıza, Büyük Önderimize ve Cumhuriyetimizi de her zaman sahip çıkacağız” diye konuştu.Meydanı dolduran binlere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmayacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Kim kutlamazsa kutlamasın,  bizler yine meydanlardayız. Cumhuriyetin bekçileri olarak Büyük Önderimize dil uzatanlara, ülkemizi onun ilke ve devrimlerinden saptırmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Atatürk’ün bu Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu zamanki gibi içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı mücadele edeceğiz. Ne mutlu bağımsız Türkiye’den yana olanlara.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.