19 Mayıs Dikili'de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Dikili'de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İzmir'in Dikili ilçesinde gün boyu süren tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Dikili Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenler, Dikili Erdal İnönü Stadı'ndaki resmigeçit ve Bülent Ecevit Kavşağı'ndan başlayan meşaleli fener alayıyla devam ederken bayram coşkusu akşam saatlerinde Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Gençlik Şöleni ile doruklara çıktı.

 Bayram Coşkusu Doyasıya Yaşandı 

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Şöleni'ne katılan Dikilililer, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar. Dikili Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Gençlik Şöleni’nde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin inanca dönüştüğü, kurtuluş mücadelesi meşalesinin yakıldığı şanlı 19 Mayıs 1919 tarihinin yıldönümünde Mustafa Kemal'in askerleri olarak biriz, birlikteyiz. Bir kez daha, 'Cumhuriyetimize kararlılıkla bağlıyız' diye haykırıyoruz. Hiçbir güç, bizim Atamıza ve onun ilke ve devrimleri ile Cumhuriyetimize olan yürekten bağlılığımıza engel koyamaz” dedi

 "Cumhuriyet Sevdamızdan Asla Vazgeçmeyeceğiz" 

Tosun, konuşmasında son dönemde artan Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı alçaklıklara değinerek, "Tüm dünyanın saygı gösterdiği, bizlere, aydınlık bir Türkiye’yi bırakan dahi, çalışkan, zeki, yüreği hep vatan ve halk sevdasıyla çarpmış bir Atamız var. Ağzı salyalı birileri çıkıp, kendi pisliklerinde bir şeyler zırvalıyorlar. Şunu iyi bilinsin ki bizler Cumhuriyetin evlatlarıyız. Ulu Önderimiz ve Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz. Sabrımızı kimse sınamasın. Bizler kararlılıkla, Atatürk'e, Cumhuriyete ve Atamızın devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz ve şunu iyi bilsinler ki, Efeler sadece zeybek oynarken diz çökerler. Biz Cumhuriyete olan ve Atamıza olan bağlılığımızdan geriye doğru asla diz çökmeyeceğiz, Türk Ulusu da, Türk Gençliği de asla diz çökmeyecektir. Geçmişte Türk ulusu, Cumhuriyet düşmanlarına gerekli mesajı vermiştir ve geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Yüce Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde ve vatan savunmasında can vermiş tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum" diye konuştu.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen Dikili Gençlik Şöleni programı, konser ve konuşmaların ardından programa katılan sanatçılara Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Güney Taner Şen tarafından çiçek verilmesi ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.