2017 yılı Konak'ta tiyatro dolu olacak

2017 yılı Konak'ta tiyatro dolu olacak

Seçkin bir program hazırlandı.

Konak Belediyesi'nin 2017'deki tiyatro programı 10 Ocak Salı günü 'Güneşin Sofrasında Nazım-Brecht' adlı oyunla perde açacak. Sabancı Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak oyunda, usta oyuncular Genco Erkal ve Tülay Günal İzmirli tiyatroseverle buluşacak. Genco Erkal'ın 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktası Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht’i Güneşin Sofrası'nda biraraya getirdiği oyun, Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca ve Edip Akbayram gibi ustaların eserleri eşliğinde izleyiciyi sözlü ve müzikli bir ziyafete davet ediyor. Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyun, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getirirken, insan zekasını doyuran mizah dolu ve kışkırtıcı bir sahne şöleni sunuyor. 

USTALAR SAHNE ALACAK

2016'da olduğu gibi 2017 yılında da birbirinden güzel tiyatro oyununu İzmirlilerle buluşturacak olan Konak Belediyesi'nin yeni yıl programı usta tiyatrocu Füsun Demirel'in güzel oyunu Seyyar Sahne ile devam edecek. Ücretsiz izlenecek oyunlar kapsamında ilerleyen günlerde de Ankara Sanat Tiyatrosu ve Kemal Kocatürk Konak'a konuk olacak. Konak Belediyesi Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun 'Sevgi Müzikali' adlı oyunu da Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirlilerle buluşturacak. Kentin kalbini büyük bir tiyatro sahnesine dönüştüren Konak Belediyesi'nin Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali de bu yıl görkemli geçecek. Haziran ayında düzenlenecek ve 7 gün sürecek festival sayesinde yerli ve yabancı onlarca tiyatro topluluğu Konak sokaklarında perde açacak. Bu yıl Fransa, Almanya, Irak, Yunanistan ve İspanya'dan tiyatro ekiplerini ağırlayacak festival aracılığıyla konuklar kültürel deneyimlerini paylaşacak. Festival duayen sanatçı Timur Selçuk'un seslendireceği tiyatro şarkıları ile kapanacak. 

İZMİR TİYATROSU KURULUYOR

Konak Belediyesi yeni yılda önemli bir tiyatro oluşumuna da imza atacak. İzmir'deki 12 tiyatro topluluğunun destek vereceği projede farklı meslek ve kültürden insanlar tiyatro yapmak için biraraya gelecek. 'İzmir Tiyatrosu' adıyla yaşama geçirilecek çalışmada Konak Belediyesi'nde görevli temizlik personelinden Ege Mahallesi'nde yaşayan Romanlara, Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı oyucularından Agora semtinde yaşayan çocuklara kadar farklı farklı meslek ve kültürden kişiler yer alacak. 'İzmir Tiyatrosu' çalışmalarını tamamladığında 6 oyun sahneleyecek. Projenin ilk gününden son gününe kadarki süreci de hazırlanan belgesel filmle anlatılacak.

2016'DA BİNLERCE KİŞİ TİYATRO İZLEDİ

Sadece profesyonel tiyatrolara değil amatör tiyatrolara da kucak açan Konak Belediyesi, ücretsiz oyunlarıyla binlerce kişiyi tiyatroyla buluşturdu. Kültür merkezlerindeki sahneler 2016 yılında 77 farklı tiyatro oyunuyla 22 bine yakın tiyatroseveri ağırladı. Yetişkinlerin yanısıra minik tiyatro tutkunlarını da unutmayan Konak Belediyesi'nin ücretsiz çocuk oyunları 30 okulda 60'un üzerinde perde açarak yaklaşık 5 bin çocuğa ulaştı. Ayrıca düzenlenen Liseler Arası Genç Tiyatro Festivali'yle de 12 liseden tiyatro toplulukları seyircinin karşısına çıktı. Gelenekselleşen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali geride bıraktığımız 2016 yılında Polonya ve İtalya'dan konukların katılımıyla uluslararası bir boyuta taşındı. Dört gün süren festival kapsamında 4 atölye, 3 söyleşi ve 16 tiyatrosu gösterisi kenti sardı. Geçtiğimiz yıl Uluslararası Kukla Günleri'ne de kapısını açan Konak Belediyesi, ev sahipliği yaptığı oyunlarla İzmirlileri tiyatroyla buluşturdu. Etkinlikler kapsamında uluslararası bir kukla sempozyumu da hayata geçirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.