2018 Turizmine Travel Turkey İzmir desteği

2018 Turizmine Travel Turkey İzmir desteği

Turizm sektörünü bir araya getiren, 2018 turizmine umut vadeden Travel Turkey İzmir’i 44 bin 589 kişi ziyaret etti.

Dünya ve ülke turizminin İzmir’deki buluşması 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, fuarizmir’de 7 – 10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarın, partner ili Nevşehir, ve partner ülkesi Ukrayna oldu. 

Geçtiğimiz yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl 36 ülke ile 54 ilden bin 284 katılımcı yer aldı. Geçtiğimiz yıl, 63 ülkeden 38 bin 587 kişinin ziyaret ettiği fuar, bu yıl 44 bin 589 kişi tarafından ziyaret edildi. 

Önümüzdeki yıl Travel Turkey İzmir’in partner ili Diyarbakır olarak belirlendi. 

Çin Halk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’ın yanı sıra dünyaca ünlü turizm adası Phuket ile Tayland’ın ilk kez katıldığı fuarda Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Guney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan da stant açtı. 

fuarizmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir’in A Holü’nde Belediyeler, Kalkınma Ajansları, İl Kültür Müdürlükleri, B Holü’nde ise Acenteler, oteller, tur operatörleri, uluslararası destinasyonlar, turizm ulaşım ve otel ekipman bölümü yer aldı. 

Fuarda Seyahat Acentaları, Tur Operatörleri, İş ve Kongre Turizmi, Bakanlıklar, Sağlık Turizmi, Konsolosluklar, Oteller, Zincir Oteller, Tatil Köyleri, Yat ve Kurvaziyer Turizmi, Marina, Uluslararası Turizm Otoriteleri ile Borsaları, Kafe ve Restoranlar, Aktif ve Macera Turizmi, Belediyeler, Bankacılık ve Sigorta Firmaları, Kültür Turizmi, Valilikler ile İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Dalış Okulları, Spor ve Golf Turizmi, Kalkınma Ajansları, Havayolları, Turizm Teknolojisi, Turizm Birlik ve Dernekleri, Kafe, Bar, Otel Ekipmanları Firmaları, Turizm Taşımacılığı, Turizm Medyası, Eğitim Turizmi, Bilgi ve Enformasyon Teknolojileri, Medikal Kuruluşlar ve Sağlık Kuruluşları yer aldı. 

Erken Rezervasyon’u Bakan Kurtulmuş başlattı 

İç turizmi canlandırmak amacıyla yerli turiste avantajlı ödeme olanakları sunarak yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiğine dair algıyı değiştirmeyi hedefleyen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın tanıtım faaliyetleri, fuarizmir’de ilk gün yapılan basın toplantısında ‘Tatil Herkesin Hakkı’ ve ‘Yerinizi Şimdiden Ayırtın’ sloganları ile tanıtıldı. 

T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erken Rezervasyon Kampanyası’nın sektöre bir can suyu olmasını ve yeni bir hareketlilik kazandırmasını temenni etti. 

2009 yılında 200 bin yerli turistin yararlandığı kampanyadan 2015’te 3.5 milyon, 2016’da ise yüzde 30’luk bir artışla 4.2 milyon kişi faydalandı. TÜRSAB yetkilileri tarafından Haziran ayında yapılan açıklamaya göre de bu yıl rakamların 5.2 milyona ulaşacağı düşünülüyor. Kampanya 30 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek. 

Otel ekipmanları özel bölümü 

Turizmin önemli unsurlarından biri olarak öne çıkan otelcilik sektörü için Travel Turkey İzmir’de özel bir bölüm oluşturuldu. ‘Otel Ekipmanları Özel Bölümü’ adı altında oluşturulan alanda, hem İzmir hem de Türkiye’nin her noktasından önemli sektör firmaları yer alarak 2018 yılı satın almalarını gerçekleştirdiler. 

Ayrıca turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan seyahat acenteleri de Travel Turkey İzmir’de ziyaretçilerin en fazla ilgilendiği bölümlerdendi. Fuara gelen profesyonel ziyaretçiler, 2018 anlaşmaları için otellerle anlaşmalar imzalar attılar. 

Son tüketiciler ise tatil fırsatlarını görüşebilecek acentelerle bir araya gelme fırsatı buldu. 

Alım heyetleri katılımcılarla görüştü 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında düzenlenen fuarda, yeni işbirliği anlaşmalarına da zemin oluşturacak görüşmeler yapıldı. Her yıl gerçekleştirilen Alım Heyetleri Programı ile Travel Turkey İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ve satın alma heyetlerini, katılımcı firmalar ile buluşturdu. 

Türk Hava Yolları’nın desteği ile organize edilen Alım Heyeti Programı çerçevesinde getirilen yurtdışı satın alıcılar ile katılımcılar, özel olarak hazırlanan görüşme bölümünde ikili görüşmeler yaptı. Fuarda gerçekleşen görüşmeler ve anlaşmalarla hem ticari potansiyelin artması hem de 2018 turizmine ivme gelmesi bekleniyor. 

Turizm Ulaşım Özel Bölümü 

Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında; fuarizmir’in B holünde Turizm Ulaşım Özel Bölümü yapıldı. Türkiye ve dünyada kullanılan otomotiv firmaları, turizm taşımacılığına yönelik yeni ve en çok ilgi çeken modellerini sergiledi. Sektörde taşımacılık yapan temsilciler de fuarda yeni modelleri inceledi. 

Motor gösterileri 

Travel Turkey İzmir’de spor turizmi de yer aldı. fuarizmir açık otoparkına motosiklet parkuru kurulurken, fuar açılışına Dünya Supersport Şampiyonu, dünyaca ünlü Türk motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu da katıldı. Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Afyonkarahisar ve Düzce yarışları için hazırlanan iki standı da gezdi. Sofuoğlu, kurulan parkurda ziyaretçilere gösteriler yapan motorculara da destek verdi. 

2018 Troia Yılı tanıtıldı 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen 2018 Troia Yılı, Travel Turkey İzmir’de çeşitli etkinliklerle tanıtıldı. 

Homeros’un, Odysseia Destanı kahramanı Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi de stantta yer aldı. 2018 Troia Yılı’nın tanıtım çalışmaları kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Sahne ve Görüntü Sanatları bölümü öğrencileri, Troia Efsanesi kahramanlarının küçük tanıtımlarının yer aldığı bir oyun sergiledi. Dönemin kıyafetlerinin birebir benzerleriyle fuarizmir’in giriş bölümünde oynanan oyun, ilgiyle izlendi.

Troia standından ayrıca tiyatro gösterileri, çeşitli etkinlikler, Çanakkale’nin yöresel lezzetleri de ziyaretçilere sunuldu. 

Partnerlere Büyük İlgi 

11. Travel Turkey İzmir “in Partner Ülkesi Ukrayna, hem fuar katılımcılarına kendini tanıtmak, hem de Türk turistleri ülkelerine çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Koordinasyon Departmanı ve Turizm Bölümü Başkanı Vitalina Martynovska, “Burada olmamızın temel nedeni Türkiye ve Ukrayna ilişkileriyle olduğu kadar buraya gelen diğer katılımcıların da Ukrayna’ya gelmesi. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Ukrayna’yı anlatıyoruz, tanıtıyoruz. Ukrayna çok büyük bir ülke ve turizm açısından büyük bir potansiyele sahip. Şehirlerimizi, potansiyellerimizi, sahip olduğumuz turizm imkanlarını anlatıyoruz” dedi. 

Travel Turkey İzmir Fuarı’nı bir hayli beğendiğini belirten Martynovsk, şunları belirtti: 

“Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, çok büyük ve çok güzel yapılmış. Türk turizm acenteleri ve oteller bizimle sürekli irtibata geçiyor. Bu da çok güzel bir şey gerçekten.” 

Travel Turkey İzmir’in Partner İli Nevşehir ise bölgesindeki otel ve acenteleri, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıttı. Fuarda, yeni turizm anlaşmaları, görüşmelerin yapılması ve bölge turizmine katkı sağlanmayı hedefleyen Nevşehir, bünyesindeki Göreme Milli Parkı ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Kapadokya’yı ziyaretçilere sundu. 

Nevşehir standında Kapadokya’nın meşhur balonları, ilçelerin yöresel lezzetleri ve kendine has özellikleri sergilendi. Ziyaretçiler, balonlarla oluşturulan ağaca ilgi gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.