2018'de milli e-posta sistemi geliyor

2018'de milli e-posta sistemi geliyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, milli e-posta sisteminin 2018 sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Arslan yaptığı açıklamada, "Yerli ve milli e posta sisteminin çalışmasını 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanmasına sağlayacağız" diye konuştu.

2017 başında etüt çalışmalarına başlandığı bilinen yerli e-posta sistemi için Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, "Yerli ve milli e posta sisteminin çalışmasını 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanmasına sağlayacağız" dedi.

Milli e-posta sistemine yönelik bir soruyu yanıtlarken de Arslan,  tamamen milli ve yerli bir e-posta sistemi geliştirdiklerini bildirdi. Arslan, şöyle devam etti: "Yerli ve milli e-posta sistemini 2018 sonuna kadar çalışmasını  bitirip bütün kamu kurum ve kuruluşlarının bu milli ve yerli e-posta sistemini  kullanmasını sağlamış olacağız. Bu sadece kamu kurumları değil, tabi insanlarımız  da kullanabilecek, ama kamu kurumlarında bunu zorunlu hale getireceğiz. Böylece  bilgimiz dışarıya çıkmadan çok daha güvenilir bir şekilde ve çok daha emniyetli  bir şekilde Türkiye içerisinde hedef pazara hedef noktaya, hedef kişiye erişmiş  olacak. Ayrıca, bundan kaynaklı çok ciddi paralar ödeniyor, bu anlamda da çok  ciddi tasarruflar sağlamış olacağız. Bu, ülkemiz için bu sektörde yapacağımız  bence çok önemli bir iş olacak."

Arslan, sisteme daha sonra bir isim bulunacağını anlatarak, bunun için  bir anket veya Yarışma gibi usul de izlenebileceğini ancak önemli olanın böyle  bir fonksiyonun ülke içerisinde yerine getirilmiş olması ve bilginin dışarıya  çıkmadan güvenlikli bir şekilde içeride kalması olduğunu söyledi. Bakan Arslan,  şunları kaydetti:

"Sonuçta bu işi yapan firmalar da belli bir güvenliği sağlamak zorunda  ki insanlar orayı tercih edebilsin, o uzantıları tercih edebilsin. Ama yine de  'yüzde 100 biz eminiz, o bilgi başka yerlere gitmiyor 'diyemeyiz. İşte onun için  de bilginin dışarıdan gidip dolaşmadan içeride gezdiği bir platform çok önemli,  inşallah onu da böylece sağlamış olacağız. O konuda şüpheniz olmasın.

Nedenini de  söyleyeyim: Özellikle siber güvenlik son dönemlerde çok önemli ve çok ciddi  sayıda saldırı oluyor. Dünyayla kıyaslarsanız Türkiye bu konuda çok ciddi mesafe  kat etti. Siber güvenlikten ya hiç etkilenmiyor ya da çok az etkilenip… Türk  mühendisleri yapıyor, bu kesin, gerek kamu, gerek özel sektör birlikte bu  işlemleri yürütüyoruz ve biz birbirimizin tamamlayıcısı olarak bakıyoruz bu işe.  Sadece kamuya bırakmak da yanlış, sadece özel sektöre bırakmak da yanlış. Ama  önemli olan, bu kabiliyetleri bir potada toplayıp buradan çok önemli bir sonuç  çıkartmaktır ki bu konuda ciddi mesafeler aldık, almaya da devam ediyoruz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.