21 Haziran 2017 Türkiye gündemi

21 Haziran 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa kısa haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    21.06.2017

 

DOLAR-USD: 3.5470

AVRO-EURO: 3.9470

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4770

ALTIN-GOLD: 141.7000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BÜTÜN BİRLİKLERDEKİ TOPLU YEMEK İŞLERİNİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

Başbakan Yıldırım, "Bütün birliklerdeki toplu yemek işlerini gözden geçiriyoruz. İaşe alımlarıyla ilgili yeni bir sistem devreye girecek. Böylece, kalitesi sıkıntılı olan malların girmesini önlemiş olacağız." dedi.

 

HASAN AKAR TUTUKLANDI

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Akar, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

AYM, DARBE SANIĞI AYDIN YAVUZ'UN BAŞVURUSUNU REDDETTİ

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin TÜRKSAT davasının sivil sanıklarından Aydın Yavuz'un, "kişi güvenliği ve hürriyet hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuru, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nca reddedildi.

 

NAZLI ILICAK: BEN FETÖ’YÜ GEÇ FARK ETTİM

Gazeteci Nazlı Ilıcak, FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik davada savunma yaptı. Bugüne kadar darbe karşıtı yazılar yazdığını söyleyen Ilıcak, "Bunu burada itiraf ediyorum, FETÖ'nün terör örgütünü geç fark ettim" dedi.

 

POLİTİKA    

 

'SÖZÜNDE DURMAZ'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun restine karşılık vererek, “Cumhurbaşkanı’nın yargıya talimat verdiğiyle alakalı istifaya çağırıyor. ‘Eğer olmazsa ben istifa ederim’ diyor. İddianı ispat et” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: HÂKİMLERE TALİMAT VERDİĞİNİ İSPAT EDERSEM, ONURUNLA İSTİFA EDECEK MİSİN?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 6. gününde partisinin grup toplantısını Çamlıdere Sapağı'nda yaptı. Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın yargı üzerinde doğrudan bir etkisi olduğu görüşünü dile getirerek "Hâkimlere talimat verdiğini ispat edersem, onurunla istifa edecek misin?" dedi.

 

MHP'NİN TÜZÜK KURULTAYI İPTAL

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi. MHP tüzük kurultayının iptal edilmesiyle ilgili Twitter'dan açıklama yapan Meral Akşener, "Adaletin ruhuna El Fatiha" ifadesini kullandı.

 

DÜNYA      

 

AB: YENİ BAŞLIK AÇMAK GÜNDEMDE DEĞİL, SÜRECİN GİDİŞATI TÜRKİYE'YE BAĞLI

Avrupa Birliği (AB), mevcut şartlar altında Türkiye ile yeni başlık açılmama kararın sadık kalmayı sürdüreceğini ve bundan sonraki sürecin Ankara'nın atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.

 

RUSYA, BAĞDADİ'NİN VURULDUĞUNU DOĞRULAYAMADI

Terör örgütü IŞİD'in lideri Bağdadi'yi öldürmüş olabileceğini geçen hafta duyuran Moskova yönetimi, dün yaptığı açıklamayla bu bilgiyi doğrulayamadığını ilan etti.

 

BRÜKSEL’DE İNTİHAR BOMBACISI OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİLEN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Merkez İstasyonu'nda, intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen bir kişi, küçük çaplı bir patlamaya neden olduktan sonra, güvenlik güçlerince vurularak öldürüldü.

 

EKONOMİ     

 

FİTCH TÜRKİYE İÇİN BÜYÜME TAHMİNİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Fitch'in Küresel Ekonomik Görünüm raporuna göre bu yıl küresel ekonomi yüzde 2.9 ile son 7 yılın en büyük büyümesini gerçekleştirecek. Türkiye için daha önce 2017'de yüzde 2,3 büyüme öngören Fitch bu tahminini 4.7'ye yükseltti.

 

DAR GELİRLİYE SOSYAL KİRA

Hükümetin gündeminde yer alan ‘sosyal kiralık konut’ hamlesinin bu yıl devreye girmesi bekleniyor. Kamunun elinde bulunan konutların dar gelirli vatandaşa uygun fiyatlarla kiraya verilmesi planlanıyor.

 

ABONE BAŞINA EN ÇOK TURKCELL KAZANDI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre, 2017 yılı birinci çeyreği itibarıyla abone başına aylık en fazla geliri 28,1 ile Turkcell kazanırken, ikinci sırada 27,1 lira ile Vodafone, üçüncü sırayı ise 26,5 lira ile Avea (Türk Telekom) yer aldı.

 

BOTAŞ TUZ GÖLÜ'NDEKİ DOĞALGAZ KAPASİTESİNİ 5,4 MİLYAR METREKÜPE ÇIKARACAK

BOTAŞ, Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama tesisinin kapasitesini 1 milyar metreküpten yıllık 5,4 milyar metreküpe çıkarmak için kapasite artış ihalesi düzenleyecek.

 

DOSU MAYA SATIŞI İNCELEMEYE ALINDI

Yıldız Holding'in 220 milyon dolara Fransızlar'a sattığı Dosu Maya'nın devrine ilişkin olarak Rekabet Kurumu kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Kurum, rekabet şartları oluşmadı gerekçesi üzerine inceleme başlattı.

 

EMLAK KONUT'UN İZMİR İHALESİNİ TEKNİK YAPI KAZANDI

Emlak Konut’un İzmir Alsancak projesine en az 1,6 milyar liralık hasılat öngören Teknik Yapı, ihalenin kazanan ismi oldu.

 

SPOR   

 

FENERBAHÇE'NİN KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre 27 Haziran Salı günü Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde bir araya gelecek futbolcular, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde ilk antrenmana çıkacak.

 

MAİCON GALATASARAY'DA

Galatasaray, Sao Paulo'da forma giyen Maicon ve kulübü ile 5 yıllık anlaşma sağladı.  Sarı-kırmızılılar bu transfer için Brezilya ekibine 7 milyon euro ve 1 milyon euro bonus ödeyecek. Başarılı savunmacı ise Galatasaray'dan yıllık 2.6 milyon euro kazanacak.  

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.