21 Nisan 2018 Türkiye gündemi

21 Nisan 2018 Türkiye gündemi

21 Nisan 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                     21.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.0575

AVRO-EURO: 4.9870

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.6925

ALTIN-GOLD: 174.3500

 

 

BAKAN YILMAZ: HİÇBİR ÖĞRENCİ TERCİH ETMEDİĞİ BİR OKULA KAYDEDİLMEYECEK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere girişte isteğe bağlı merkezi sınav yerleştirmelerine ilişkin "Her öğrencimize 5 okul, farklı türde, seçebilme imkânını tanıyacağız. Hiçbir öğrencimizi tercih etmediği bir okula kaydetmeyeceğiz" dedi.

 

TÜRKİYE'DEN ABD'YE SEÇİM TEPKİSİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından, ABD'nin OHAL ve erken seçime dair açıklaması ile ilgili "Henüz gerçekleşmemiş seçimler hakkında önceden açıklama yapmak kabul edilemez." denildi.

 

DEV ÜNİVERSİTELER İKİYE BÖLÜNÜYOR, 15 YENİ ÜNİVERSİTE GELİYOR

Hükümet, 15 yeni üniversite kurulması tasarısını Meclis’e sundu. Tasarıyla İstanbul, Gazi ve İnönü üniversiteleri bölünecek.

 

POLİTİKA                                          

 

SEÇİM ÖNERGESİ TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran'da yapılmasına ilişkin önerge kabul edilerek, yasalaştı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SEÇİMİ YENİ BİR ÇIKIŞ OLARAK GÖRÜYORUZ

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran'da erken seçimi gerçekleştirelim istedik. Ciddi bir heyecanın, olumlu bir havanın ülkemde estiğini görüyorum. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz" dedi.

 

YILDIRIM: SİYASİ PARTİLER HER AN SEÇİME HAZIR OLMAK MECBURİYETİNDEDİR

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu seçimin zamansız olduğu, baskın olduğu gibi söylemlerin bir altyapısı yoktur, gerekçesi yoktur; siyasi partiler, ister muhalefet ister iktidar olsun, her an seçime hazır olmak mecburiyetindedir." dedi.

 

'ADAYIMIZI EŞİM BİLE BİLMİYOR'

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda salı günü yapılacak Parti Meclisi’ni işaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de sorunları çözmeye kararlı yeni bir yapı gerekiyor. O yapıyı da CHP’nin adayı kuracak. İlk vaadimiz huzur” dedi. 

 

CHP'Lİ ÖZTÜRK YILMAZ 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Cumhurbaşkanlığına adayım" dedi.

 

AKŞENER: HEPİNİZ KORKAK TAVUKSUNUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran'daki erken seçime gireceklerini belirterek, "İYİ Parti'yi seçime sokmamak gibi bir planı yırtar atarız. Bu konuda, oyun kuralı değiştirmeye çalışanlar ayaklarını denk alsın" dedi. Akşener sözlerine, " Hepiniz korkaksınız, hepiniz korkak tavuksunuz. Korkaklar. Korkaklar. Ben sizden korkmuyorum" diye devam etti.

 

 

KARAMOLLAOĞLU SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, gelecek hafta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu ziyaret edecek.

 

DÜNYA                                                                          

 

AVUSTURYA BAŞBAKANI KURZ: 'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Avusturya Başbakanı Kurz, ORF radyosuna yaptığı açıklamada Avusturya'da Türkiye'deki erken seçim için yapılacak kampanyalara engel olacağını söyledi.

 

TRUMP'TAN PUTİN'E BEYAZ SARAY DAVETİ

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. ABD Başkanı Trump, Putin'i Beyaz Saray'da görmekten memnun olacağını söyledi.

 

EKONOMİ                                               

KONUT SATIŞLARI MARTTA YÜZDE 14 AZALDI

Konut satışları martta yüzde 14 düşüşle 111 bin rakamına geriledi. Satışlarda şubat ayında da yüzde 5,4'lük düşüş yaşanmıştı. Konut satışlarında göze çarpan tek olumlu veri yabancılara yapılan satışların yüzde 15 artış göstermesi oldu.

 

KOBİ'LER İÇİN KOSGEB'DEN 700 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

"KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2018 Yılı Teklif Çağrısı'nın 24 Nisan'da KOSGEB'in internet sitesinde ilan edileceğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Proje sunan KOBİ'ler için KOSGEB tarafından toplam 700 milyon liralık bütçe ayrıldı." dedi.

 

YERLİ WHATSAPP, 'İLETEE' GELİYOR

Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, "En ileri teknolojilerle geliştirilen milli ve kriptolu bir mesajlaşma ve görüşme platformu üzerinde çalışıyoruz. 'İletee' adını verdiğimiz platformda, WhatsApp'ın özelliklerinden daha fazlası bulunacak, bizimki çok güvenli olacak." dedi.

 

THY TEKNİK VE HAVELSAN'DAN YENİ ŞİRKET

THY "kabin içi eğlence sistemleri ve internet hizmeti" konusunda faaliyet göstermek amacıyla yüzde 100 iştiraki THY Teknik ile Havelsan arasında bir Ortak Girişim Şirketi kurulmasına karar verildiğini duyurdu.

 

ALAÇATI HAVALİMANI İHALESİ TERMİNAL YAPI’NIN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin ihalesini Terminal Yapı AŞ'nin kazandığını söyledi.

 

SPOR                                                           

FENERBAHÇE DOĞUŞ 2'DE 2 YAPTI

Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında İspanyol temsilcisi Baskonia'yı 95-89 yenerek 2-0 öne geçti.

 

SOPRON BASKET 68-65 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Basketbol FIBA Kadınlar Euroleague Final Four'unda Yakın Doğu Üniversitesi, Macaristan’ın Sopron Basket takımına 68-65 mağlup olarak finale kalamadı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.