22 Haziran  2018 Türkiye gündemi

22 Haziran 2018 Türkiye gündemi

22 Haziran 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         22.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.7380

AVRO-EURO: 5.5045

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.2880

ALTIN-GOLD: 193.1000

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: 'YPG'NİN ÇEKİLMESİ 4 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK'

CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "4 Temmuz'dan itibaren çekilmelerin başlayacak. Şu ana kadar yol haritası tam anlamıyla uygulanıyor. Hiçbir aksaklık yok. Bundan sonraki süreçte de aynen uygulanması konusunda da tereddüdümüz yok" dedi.

 

AB BAKANI ÇELİK'TEN F-35'LERİN TESLİMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ABD'den F-35 uçağı alımının engellenme girişimiyle ilgili, "Evanjelik lobisi bunu bir tür siyasal şantaja dönüştürmeye çalışıyor." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN "TC-ANK" ADLI UÇAĞI 3. HAVALİMANI'NA İNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi 3. Havalimanı'na ilk inişi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, “29 Ekim'de açılışını gerçekleştirdikten sonra Havalimanı 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak olacak.” dedi

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: MİLLET İTTİFAKININ DÖRT RESMİ BİR GİZLİ ORTAĞI VAR

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Yıldırım, Millet İttifakı hakkında, "Bu ittifakın dört resmi ortağı var, bir tane de gizli ortağı var. Gizli ortak HDP'dir, PKK'dır." dedi.

 

BEKİR BOZDAĞ’DAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Muharrem İnce, zayıf Türkiye isteyenler, ekonomisi çökmüş Türkiye isteyenler, bölgesindeki siyasal hiçbir hesaba karışmayan, her denileni yapan Türkiye isteyenlerin tartışmasız adayıdır." dedi. 

 

KILIÇDAROĞLU, O DANIŞTAY ÜYESİNE İSTİFA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perpa Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Danıştay Üyesi Aysel Demirel için, "Sen dürüst hâkim olduğunu düşünüyorsan, onurluysan o görevde bir dakika durma, istifa et ve ayrıl" bu çağrıyı yaptım. 'İstifa etmiyorum' diyor. Etmemekte kararlı. Ama ben de ona 'sen onursuz birisin' deme kararlılığındayım.” dedi. 

 

MUHARREM İNCE'YE İZMİR'DE BÜYÜK İLGİ: 'KADRO HAZIR ZIMBA GİBİ BİR EKİP VAR'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmirlilere seslendiği mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “yorgun, heyecansız bir adam” sözleriyle eleştirerek, “Aziz milletim bir yanda yorgun bir adam, öbür yanda taze kan var” diye konuştu. “Her şey hazır, kadro hazır, ekonomi ile dış politika ile kim ilgilenecek her şey hazır. Zımba gibi bir ekip var” diyen İnce, “Bu seçimin farkı ne biliyor musunuz? Bu seçim eskinin son seçimi yeninin ilk seçimi” dedi.

 

DEMİRTAŞ: DİĞER ADAYLAR SERBEST KALIRSAM ERDOĞAN'IN KAZANMA ŞANSININ AZALACAĞINI BİLİYOR

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a yazdığı makalede, tüm adayların kendisinin serbest bırakılması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanma şansının azalacağını düşündüğünü belirtti.

 

 

 

 

BAHÇELİ: BU SEFERKİ SEÇİMLER SİS PERDESİNİ ARALAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu defaki seçimler başkadır. Bu seferki seçimler, ya geleceğin sis perdesini aralayacak ya da zifiri karanlığın hakim olmasına yol açacaktır." dedi.

 

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: DAMADINIZ AA'YA 'BİZİ YÜZDE 52 OLARAK İLAN EDECEKSİN' DEDİ Mİ, DEMEDİ Mİ?

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Damadınız AA'ya seçim akşamı '21.30 itibariyle bizi yüzde 52 olarak ilan edeceksin' dedi mi, demedi mi?" diye sordu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AB 48 SAATTE SUÇLULARIN MAL VARLIĞINA EL KOYACAK

AB yeni bir düzenlemeyle suçluların üye ülkelerdeki mal varlıklarına 48 saat içinde el koyabilecek veya dondurabilecek.

 

İRAN: 'HAYDUT DEVLET' İLE PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan ayrılarak küresel sorunları diplomasiyle çözme yönündeki çabalara darbe indirdiğini savundu. Zarif ayrıca ABD'yi 'haydut devlet' haline gelmekle suçladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SOĞAN-PATATESTE FİYAT ARTIŞINA İTHALAT ÖNLEMİ

Ekonomi Bakanı Zeybekci, NTV'nin sorularını yanıtladı. Soğan-patates fiyatlarına ilişkin konuşan Zeybekci, "Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye'ye gireceği miktar ve ülke belli" dedi. Zeybekci, ABD'nin 22 ürününe yönelik 300 milyon dolarlık ek verginin yürürlüğe girdiğini söyledi.

 

YERLİ OTOMOBİLDE TÜKETİCİYE TEŞVİK MÜJDESİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yerli otomobilin tüketici için cazibesini artıracak teşvik sistemi olacak. Üretim maliyetleri için birtakım destekler verilecek." dedi.

 

FİYAPI-DUMANKAYA İNŞAATLARI İÇİN ALMANLARLA ANLAŞILDI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) elinde olan Dumankaya Grubu ve Fi Yapı Grubu yarım kalan inşaat projelerini bitirmek üzere dört yabancı şirketten 450 milyon euro kredi tahsis edildi. TMSF tarafından imza töreninde yayımlanan bültende iki şirket Eurabau GmbH, CPB Project Development GmbH, Drees&Sommer ve Flagman Capital'den söz konusu finansmanı temin etti.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GALATASARAY'DA KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU

Galatasaraylı futbolcular yeni sezon hazırlıkları için 28 Haziran Perşembe günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir araya gelecek. Galatasaray, İstanbul'daki çalışmaların ardından 1 Temmuz Pazar günü ise İsviçre'nin Zürih kentine giderek sezon öncesi yurt dışı kamp programının ilk etabını gerçekleştirecek.

 

TRABZONSPOR ŞİKE DAVASI SÜRECİNE İLİŞKİN CAS'A BAŞVURDU

Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonundaki şike davası sürecine ilişkin FIFA'nın "sürece müdahil olmama" yönündeki kararının ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuruda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.