23 Eylül 2017 gündemden haberler

23 Eylül 2017 gündemden haberler

23 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         23.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4955

AVRO-EURO: 4.1850

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7250

ALTIN-GOLD: 145.6500

 

 

MGK BİLDİRİSİ: IKBY'DEKİ REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, KABUL EDİLEMEZ

3 saat süren MGK'nın ardından yapılan yazılı açıklamada "Tüm ikazlarımıza rağmen Irak'ın kuzeyinde referandum yapılırsa Türkiye, uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını korur" ifadelerine yer verildi.

 

BOZDAĞ: ‘SON KEZ ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ; İPTAL EDİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül’de yapacağı referandumla ilgili olarak, “Türkiye olarak son bir kez daha Irak Kürt Bölgesel Yönetimine çağrıda bulunuyoruz: Aklıselim ile hareket edin. Bu referandumdan vazgeçin, referandumu iptal edin” dedi.

 

KOCAELİ AÇIKLARINDA GÖÇMEN TEKNESİ BATTI: 15 ÖLÜ

Sahil Güvenlik Komutanlığından, Kocaeli/Kefken açıklarında içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin batması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, arama faaliyetlerinde 40 göçmenin kurtarıldığı, 13-15 dolayında göçmene yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

YÖK'TEN 'SINAVSIZ ÜNİVERSİTE' AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye sınavsız girişin bugün için söz konusu olmadığını belirterek, öğrencilerin çalışma şekillerini değiştirmemesi gerektiğini bildirdi.

 

SÖZCÜ'DEN MEDİHA OLGUN TAHLİYE EDİLDİ

Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında 26 Mayıs'ta tutuklanan gazetenin İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun'un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ İSTİFA ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Topbaş, "Belediye başkanlığı görevimden istifa ettim. Partime hizmete devam edeceğim. Borçlu belediye bırakmıyorum." dedi.

 

BOSTANCI: AYRILIKÇI YAPI BÖLGEYİ İSTİKRARSIZLAŞTIRIR

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, IKBY'nin referandum kararına ilişkin, "Aklı başında olan ve bölgenin geneline ilişkin vizyonu olan her ülke, ayrılıkçı bu tür yapıların bölgeyi istikrarsızlaştıracağını bilir" dedi.

 

CHP'DEN TEZKERE AÇIKLAMASI

Meclis'te cumartesi günü yapılacak olağanüstü toplantıyla ilgili açıklama yapan CHP'li Engin Altay, "Tezkere TSK'nın elini güçlendirecekse destekleriz" dedi.

 

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ USTA: DESTEK VERECEĞİZ

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, bugün TBMM'de  oylanacak Irak ve Suriye tezkeresine ilişkin, "Önümüze bir tezkere gelecek. Saat  15.00'te Meclis olağanüstü toplanacak. Biz bu tezkereye başından beri  söylediğimiz gibi destek vereceğiz." dedi.

 

OZAN ARİF'E BAHÇELİ'YE HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA HAPİS İSTEMİ

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin avukatı Yücel Bulut, Ozan Arif olarak bilinen Arif Şirin hakkında partisinin genel başkanına hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldığını duyurdu.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ŞİMDİ DE HERMES

Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi gerilim ekonomide de kendini hissettirmeye başladı. Almanya, Türkiye’de yatırım yapacak veya Türkiye’de ihracat yapan şirketlere verdiği Hermes kredisi garantisine sınırlama getirdi. Kredinin üst sınırını 1.5 milyar Euro’ya çekti. Önceki sınır 2.1 milyar Euro idi.

 

BARZANİ'DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI: ARTIK ÇOK GEÇ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, üç gün sonra yapılması planlanan 25 Eylül referandumunun ertelenmesi için vaktin kalmadığını belirterek, artık bunun için çok geç olduğunu söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

4 TRİLYON DOLARLIK DEVLERE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı, ABD’de piyasa değeri 1.5 trilyon dolar olan küresel şirketler ve 2.5 trilyon dolarlık portföy yöneten fonlarla buluştu. İşadamlarına “Türkiye’ye yatırım yapın” çağrısında bulunan Erdoğan, “Her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi

 

TAŞERON ÇÖZÜLÜYOR: 2017 BİTMEDEN FORMÜL BULUNACAK

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçiler konusunda çözüm isteyen Türk-İş’e, 2017 yılı içinde bir formül bulunacağı sözü verdi. Türk-İş, geçici işçilerin sorunlarına da çözüm bulunmasını istedi.

 

MALATYA-ELAZIĞ-DİYARBAKIR HIZLI TREN PROJELERİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını bildirdi.

 

AVM'DEN ÇIKAN YURT DIŞINA KAÇTI

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, döviz kurlarındaki artışın AVM kiralarını artırdığını vurgulayarak, sektörün bu yıl yurt içinden çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiğini söyledi. Öncel, Türk markalarının 2020 yurt dışı hedefinin 4 bin 500 mağaza olduğunu bildirdi.

 

KERETİVAŞ, YILDIZ HOLDİNG'İN BESLER’İNİ 904 MİLYONA ALIYOR

Yıldız Holding, bu yılın en önemli satın almalarından birine imza atıyor. 9 yıl önce Yıldız Holding bünyesine katılan Kerevitaş, Besler’i satın alıyor. Kerevitaş, Besler hisselerinin Yıldız Holding'ten alımı için 904.5 milyon lira ödeyecek.

 

TÜRKİYE, GÜNEY AFRİKA BEYAZ EŞYA PAZARINA AÇILIYOR

Ekonomi Bakanlığının desteği ve Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği organizasyonunda beyaz eşya firmalarının temsilcilerinden oluşan ticaret heyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirecek.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE 89-90 BROSE BAMBERG

Fenerbahçe Doğuş, Zadar Turnuvası ilk maçında Almanya temsilcisi Brose Bamberg’e 2 uzatma periyodu sonrasında 89-90 yenildi.

 

ALPER POTUK 4 YIL DAHA FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Alper Potuk ile 4 yıllık prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.