23 Şubat 2018 Türkiye gündemi

23 Şubat 2018 Türkiye gündemi

23 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TSK: AFRİN'E İLERLEYEN 30-40 ARAÇLIK KONVOY VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoyun, Afrin'e 15 kilometre uzaklıktayken vurulduğunu" belirtti.

 

BAKAN CANİKLİ: TERÖRİSTE DESTEK VEREN TERÖRİSTTİR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Suriye rejimi tarafından Afrin'e gönderildiği iddia edilen silahlı birliğin yürüttüğümüz mücadelenin sonucunu değiştirme kapasitesi yoktur. Terörün yanında kim olursa olsun o da bizim hedefimiz olacaktır." dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: "TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERENLER EŞİTTİR PKK/YPG'DİR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Afrin'de hangi ülke, hangi güç olursa olsun fark etmez, PKK/YPG'ye destek vermeye çalışanlar bizim için eşittir PKK/YPG'dir. Ona göre muamele yaparız." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'DAN 'CUMHUR İTTİFAKI'NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, seçim ittifakı teklifine ilişkin, "İttifak koalisyon değildir. İktidar olmak için değil, seçim öncesi halkın önüne çıkmak için yapılan bir yöntemdir." dedi.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN: DERDİMİZ TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Suriye'deki meselenin bir terör meselesi olduğunu, haç, hilal tarzı bir tartışmadan kaynaklanmadığını ifade etmek istiyorum. Derdimiz, Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması, terör faaliyetlerinin son bulması." dedi.

 

CHP'DEN İTTİFAK DÜZENLEMESİNE TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim ittifakına ilişkin düzenlemenin, AK Parti ile MHP'nin seçimden hak etmedikleri bir başarıyı çıkarma gayreti olduğunu savunarak, "Yapılan iş ittifak değil, iltihaktır. AK Parti ile MHP'nin birbirinin paçasına tutunarak yükselmeye çalışma ittifakına verilecek tavizimiz, katkımız yok" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

HOLLANDA PARLAMENTOSU 1915 OLAYLARINI SOYKIRIM OLARAK TANIDI

Hollanda Parlamentosu, 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıma kararı aldı. Hollanda Parlamentosu’nun kabul ettiği karar, Hollanda hükümetinin olumsuz görüş bildirmesine rağmen aldı.

 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN "AFRİN" AÇIKLAMASI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrinkonusunda açıklama yaptı. ABD’li sözcü; "Birlikte çalıştığımız bazı gruplar Afrin'e doğru gidiyor" dedi.

 

RUMLAR TEHDİT ETTİ! 'PASAPORTLARI İPTAL EDERİZ, KAPILARI KAPATIRIZ’

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlar Konseyi, Akdeniz’de devam eden doğalgaz krizi ile ilgili olarak sert önlemler alınması için çalışma başlattı. Rum Politis gazetesine göre önerilenler arasında KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının kapatılması, KKTC yetkililerinin ’Kıbrıs Cumhuriyeti’ pasaportlarının iptali de yer alıyor.

 

RUSYA'DAN SURİYE'DE "30 GÜNLÜK ATEŞKES" ŞARTI

Rusya, BM'nin Suriye'de 30 günlük ateşkes ilan edilmesiyle ilgili teklifini düşünmeye hazır olduğunu duyurdu. Rusya, DAEŞ, El Nusra ve diğer grupların ateşkes kapsamına alınmamasını ise şart koşuyor.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN ALBAYRAK: BOR İÇİN ÖNEMLİ TESİSLER YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Borda, dünyada yetkin kurumlarda çalışan uzmanlarla bir ekip kurduk, bazı önemli tesisleri açıklayacağız" dedi.

 

MERCEDES, HOŞDERE'DE YATIRIMI HIZLANDIRIYOR

Mercedes-Benz, otobüs üretiminde tek entegre tesisi olan Türkiye’de yeni yatırımlara hazırlanıyor. Hoşdere'de şu anda günde 14 araç üreten şirket, mayıs ayında bu rakamı 17’ye çıkaracak. Ayrıca Avrupa pazarına yönelik ilave bir modelin imalat ve Ar-Ge çalışmalara başladı.

 

HER DAİRENİN BİR OTOPARKI OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı park ve trafik sorunlarının çözümü için hazırlanan Otopark Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle her daireye bir otopark alanı ayrılması zorunluluğu getirildi.

 

TÜRSAB'DAN 'BOOKİNG.COM' SÜRECİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Booking.com ile ilgili son açıklamaları değerlendiren TÜRSAB, birlik üyeleriyle eşit şartlar altında olması durumunda Booking'in faaliyetinin engellenemeyeceğini ifade etti. Öte yandan Booking.com'un bu turizm sezonuna kadar Türkiye faaliyetine tekrar başlaması bekleniyor.

 

İBB BAŞKANI UYSAL'DAN, RAYLI SİSTEMDE AÇILIŞ MÜJDESİ VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, önceden başlayan metrolardan 4'ünün bu yılsonu itibarıyla açılması sözünü aldıklarını belirterek, "Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun haziran ayı sonunda, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile Bostancı-Dudullu Metrosu'nun Bostancı'dan İMES'e kadar olan 9 istasyonunu yılsonunda açılacak." dedi.

 

ENERJİSA ENERJİ'NİN NET KARI YÜZDE 38 ARTTI

Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, "2017'de baz alınan net kar bir önceki yıla göre yüzde 38 atarak 522 milyon lira oldu" ifadesini kullandı

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 89-70 OLİMPİA MİLANO

Turkish Airlines Euroleague’in 23. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, sahasında konuk ettiği İtalyan ekibi AX Olimpia Milan'ı 89-70 mağlup ederek Euroleague’deki 16. galibiyetini elde etti.

 

HATAY BB 76–58 BEŞİKTAŞ

Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş'ı 79-58 yenerek yarı finale yükseldi.

 

FENERBAHÇE 71-63 MERSİN BB

Fenerbahçe, PTT Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final maçında Mersin Büyükşehir Belediye’yi 71-63 yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.