24. İzmir Avrupa Caz Festivali  Sıradışı İki Performans İle Devam Ediyor

24. İzmir Avrupa Caz Festivali Sıradışı İki Performans İle Devam Ediyor

Manuel Magrini’nin unutulmaz konseri ile başlayan 24. İzmir Avrupa Caz Festivali, canlı video performansı etkinliği ile devam edecek.

Manuel Magrini’nin unutulmaz konseri ile başlayan 24. İzmir Avrupa Caz Festivali, canlı video performansı etkinliği ile devam edecek. 3 Mart 2017 Cuma akşamı, Aras Özgün ve Yiğit Eygi’den oluşan Odyø Vijul: Choronographs, Improvisations on Marey adlı çalışmalarında Etienne Jules Marey’in sinemanın öncülü olan görüntülerini başka bir zaman akışında deneysel caz müzikleri ile yorumyacaklar. AASSM Küçük Salonda yapılacak etkinliğin ikinci bölümünde Burak Erdeniz, Hazal bayar ve Talat Savaşkan, video görselleri ile deneysel elektronik müzik eşliğinde ve izleyiciye sınır tecrübesi yaşatmayı hedefleyen interaktif projeleri Expérience limite’ i sunacak. Bu çok özel etkinlik, davetiye ile izlenebilecek.

4 Mart Cumartesi günü ise İKSEV’in Karataş binasında caz yazarı ve araştırmacı Devrim Dikkaya’nın “Biraz Caz Biraz Plak” söyleşisi olacak. Saat 14.00 başlayacak etkinlikte Dikkaya, yerli cazın dününü ve bu gününü ayrıntılarıyla anlatıp, plaklardan örnekler dinletecek.

Festival sahnesi 4 Mart 2017 Cumartesi akşamında Fantastik Çekoslovak Trio Otto Hejnic’i ağırlayacak. Ondrej Krajňak (piyano), Stefan Pista Bartus (kontrbas) ve Otto Hejnic’den (davul) oluşan Üçlü, bu güne kadar başta All About Jazz dergisi olmak üzere pek çok övgü aldı. Üç albüm yapan ve dünyanın en prestijli caz sahnelerinde çalan Otto Hejnic Trio, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde hayranlık uyandıran albümlerinden seçtikleri örnekleri sunacak. 20.00'da başlayacak konserin biletleri Biletix gişelerinden alınabilinecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.