24 Mart 2018 Türkiye gündemi

24 Mart 2018 Türkiye gündemi

24 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         24.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.9625

AVRO-EURO: 5.6095

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.9000

ALTIN-GOLD: 171.9500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZ BURALARDAN ARTIK GERİ ADIM ATAMAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Başkanı Trump ile bu işleri (Zeytin Dalı Harekâtı) konuştuk. İki gün önce Putin ile konuştuk. Dedik ki (Biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların yanındayız)" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: HAVA SAHASINI BUGÜN İTİBARIYLA AÇIYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım, "Kuzey Irak referandumu sonrası hava sahasını kapatmıştık. Bugün itibarıyla hava sahamızı açıyoruz." dedi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: DİNDE REFORM MÜMKÜN DEĞİLDİR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Sayın Cumhurbaşkanımızın güncelleme dediği şey dinimizi doğru anlama konusunda alın teri dökmemizdir. Yoksa Kur'an'ın ayetinin açıkça ifade etiği konuları başka bir yere çekmek mümkün değil, dinde reform hiç değildir" dedi

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞDU'DAN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Son iki aydır dış ticaret açığındaki artışın rekor seviyelere erişmesi, AKP iktidarının ekonomik açıdan en kırılgan bir dönemine girdiğine dair güçlü bir sinyal veriyor." dedi.

 

CHP'DE 'NÖBETÇİ MYK ÜYESİ' DÖNEMİ

CHP'de genel merkeze gelen ziyaretçilerin sorunlarının dinlenmesi ve parti işlerinde aksama olmaması için her gün bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi "nöbetçi" olacak.

 

POLİSE HAKARET EDEN OSMAN BAYDEMİR'İN CEZASI ONANDI

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'e hakaret suçundan yerel mahkemenin verdiği 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasıyla ilgili kararı inceleyerek aynı cezaya hükmetti

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

FRANSA'DA REHİN ALMA EYLEMİ: İKİ ÖLÜ, 3 YARALI

Fransa'nın Trebes kentinde bir süpermarkette rehine krizi yaşandı. Süpermarketteki silahlı baskında 2 kişi öldü, 1 ağır 3 kişi yaralandı. Diğer rehineler kurtarıldı. DAEŞ'li olduğu belirtilen saldırgan öldürüldü. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

 

AVRUPA BİRLİĞİ, RUSYA'DAKİ BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Avrupa Birliği (AB), Rus eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın 2 hafta önce İngiltere'de bir tür sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından Moskova'daki diplomatik temsilcisini istişareler için geri çağırdı. Karar Brüksel'deki AB liderler zirvesinde alındı.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

İŞSİZLİK 2017'DE %10.9 OLDU

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre 124 bin kişi artarak 3 milyon 454 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %10,9 seviyesinde gerçekleşti.

 

'TEKSTİL VE KONFEKSİYONDA YATIRIMLAR TEŞVİK KAPSAMINA ALINACAK'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğinin (İTHİB) 2017 yılında en çok ihracat gerçekleştiren üyelerini ödüllendirdiği törene katıldı. Bakan Zeybekci törende, "En kısa sürede bununla ilgili kararnameyi de duyacaksınız, artık tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar teşvik kapsamına alınacak." ifadelerini kullandı.

 

ŞİMŞEK: DÖVİZLE BORÇLANMAYA SINIR GETİRECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada dövizle borçlanmaya sınır getirileceğini söyleyerek, enflasyonun en büyük sorunlardan biri olduğunu belirtti ve gerekçe olarak da Türk lirasındaki değer kaybını gösterdi. Şimşek, reel sektör yatırımları için "maalesef inşaatın payı çok yüksek." dedi.

 

TÜSİAD BAŞKANI BİLECİK'TEN OHAL ELEŞTİRİSİ: NORMALLEŞME SÜRECİNE GEÇİYOR OLMAMIZ GEREKİR

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan  TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, olağanüstü halin (OHAL) kaldırılması gerektiğini işaret etti: "İki yıla yakın bir süredir devam eden olağanüstü hal tedbirlerinden normalleşme sürecine geçiyor olmamız gerekir." dedi.

 

YEMEK KARTI DÜZENLEMESİNDE YÖNETMELİK TASLAĞI BELLİ OLDU

Yemek kartında yeni yönetmelik çalışmalarında taslak esnaf ve sanatkârların görüşüne sunuldu. Taslak metinde, "Yemek kartı firmalarının anlaşmalı oldukları perakende işletmelere uygulayacağı komisyon oranı, temerrüt faiz oranının yarısını geçemeyecek" ifadesi yer aldı.

 

TÜRK MARKASI LONDRA'DA 100 MAĞAZAYA KOŞUYOR

Londra'da hâlihazırda 22 mağazaları olduğunu bildiren Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Kavukcu, "85 mağazası olan bir zincirle görüşüyoruz. Gerçekleşmesi durumunda hepsini bir anda Simit Sarayı'na çevireceğiz" dedi.

 

AKFEN RÜZGÂRA 1,6 MİLYAR LİRA YATIRACAK

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, Çanakkale ve Denizli'de inşa edeceği dört rüzgâr enerjisi santrali için 1,6 milyar liralık yatırım yapacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

MİLLİLER, İRLANDA'YI TEK GOLLE MAĞLUP ETTİ

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında İrlanda'yı Mehmet Topal'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.

 

DARÜŞŞAFAKA, ULEB KUPASI'NDA FİNALDE

ULEB Avrupa Kupası yarı final ikinci maçında Darüşşafaka, Bayern Münih'i 87-83 yenip seride durumu 2-0'a getirdi ve finale çıktı. Darüşşafaka'nın finaldeki rakibi Rusya ekibi Lokomotiv Kuban oldu.

 

ANADOLU EFES 82-89 OLYMPİAKOS

THY Avrupa Ligi'nde play-off şansı kalmayan Anadolu Efes ligdeki 28. maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 89-82 mağlup olarak üst üste 7. maçını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.