25 YIL SONRA İLK KEZ 23 NİSAN KUTLADILAR

25 YIL SONRA İLK KEZ 23 NİSAN KUTLADILAR

Aydın’da taşımalı eğitim nedeniyle yaklaşık 25 yıldır, 23 Nisan şenlikleri yapılmayan Gözpınar Mahallesi’nde  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliği düzenlendi.

Aydın Efeler ilçesi Gözpınar Mahallesi’nde bulunan okul taşımalı eğitime geçilmesinin ardından 25 yıl önce kapatıldı. Mahallenin çocukları merkezde bulunan Halide Hatun İlkokulu’nda eğitim görmeye başlamasının ardından Gözpınar Mahallesi’nde çeyrek asırdır mahallede 23 Nisan kutlamaları yapılamadı. 24 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerin ardından köyden mahalleye dönüşen Gözpınar’da yıllar sonra çocuk şenliği yapılması tüm mahalle halkını memnun etti.

Halide Hatun Okulu, ‘Her gün siz geldiniz bize, bugün biz geldik size’ isimli projeyi hayata geçirerek köylüler ile şehir de eğitim gören öğrenci ve velileri buluşturdu. Okul Müdürü İlhan Çelik öncülüğünde, okul öğretmenleri Mehmet Güzel, Dilek Güney, Neriman Karabulut ve Gönül Çelik’in proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte minikler hünerlerini sergiledi. Birbirinden güzel gösteriler ile Gözpınarlılara unutulmaz bir gün yaşatan minikler, mahalleliden tam not aldı.

Proje Koordinatörlerinden Öğretmen Dilek Güney yaptığı açıklamada, “Gözpınar ve çevresinde okul olmadığı için burası ve çevre mahallelerden gelen öğrencileri okutan bir okuluz. 20-25 yıldır buralarda maalesef okul yok ve velilerimiz tarla ve bahçe işlerinin yaz ve kış dönemlerinde yoğun olmasından dolayı okulumuzda yapılan etkinliklerimize katılamıyorlar. Bizler de bu sene için böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Şehirde yaşayan öğrencilerimiz köy ortamını görsünler, çeşitli faaliyetlerde bulunsunlar ve kültür alış-verişi yapsınlar diye bugün burada güzel bir gün geçirdik” dedi.

T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sadece ülkemiz çocuklarına değil dünya çocuklarına ilk kez bağışlanmış bir bayramın güzelliğini yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 günü Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulduğu ve ulusal egemenliğin gerçekleştirildiği gündür.  Şehitlerimizin kanları üzerine bugüne kadar sahip olduğumuz bu vatan topraklarımıza, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dediği gibi bugünümüzün yaşayanları, gençleri ve geleceğimiz olan minik yavrularımızla ebediyet cumhuriyetimize, demokrasimize 7’den 70’e herkesin görevidir. Bu duygu ve düşüncenin hepimiz de idraki içerisindeyiz. Tüm günleriniz bayram sevinci ve neşesi içerisinde geçmesini diliyorum” diye konuştu.

ETKİNLİKLER MAHALLE HALKINI MAZİYE GÖTÜRDÜ

Gözpınar Mahallesi sakinlerinden Mehmet Uğan şenliğin kendisini geçmişe götürdüğünü ifade ederek, “Ben de bu köydeki kapanan okuldan mezun oldum. O günlerde 23 Nisan şenliklerinde buralarda çeşitli oyunlar oynar gösteriler yapardık. Bu görüntüler beni geçmişe götürdü” dedi.

25 yıldan sonra mahallelerinde düzenlenen şenlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Arziye Yetim, “Çocuklarımız burada çeşitli gösterilerde bulundular. Gösterileri bazen bizi duygulandırdı, bazen de neşelendirdi. Uzun yıllardır köyümüzde böyle bir etkinlik düzenlenmemişti. Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda devletimizi ve milletimizi ayakta tutmak için her zaman bir aradayız. Çok güzel bir gün yaşadık” ifadelerini kullanarak etkinliklerin devam etmesini istedi. Aydın İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri ile çok sayıda davetlinin de katıldığı etkinliğin ardından T.C. Efeler Belediyesi ve köy halkının imece usulü hazırlamış oldukları yemekler davetlilere ikram edildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.