250 MİLYON DOLARLIK İŞ HACMİ

250 MİLYON DOLARLIK İŞ HACMİ

MAKTEK İZMİR, BÖLGE EKONOMİSİNE HAYAT VERİYOR

Makina sektörünün Ege Bölgesi’ndeki en büyük buluşması MAKTEK İzmir Fuarı, 4-7 Ekim 2017 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek. TÜYAP tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle düzenlenen fuar, makina sektörünün öncü firmalarını bir araya getirecek. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri, 390 firma-firma temsilciliği ve 875 markanın katılımıyla Fuarİzmir’de gerçekleşecek MAKTEK İzmir Fuarı’nın 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

 

Fuar şehri olarak bilinen İzmir, 2017 yılında yeni bir fuara ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan “Makina” ve “Takım tezgahları” sektörü bu yıl İzmir’de bir araya geliyor.

 

2012 yılından bu yana yapılan ve uluslararası arenada kendini kanıtlayan MAKTEK Fuarı’nın bu yıl ilk kez İzmir’de yapılmasıyla ilgili görüş bildiren Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu;“Üretimin olmazsa olmazı olan takım tezgahlarının gelişimi, diğer imalat sektörlerini de doğrudan etkiliyor. Sanayide imal edilen her ürün, ya bir takım tezgahı ya da yine bir takım tezgahı ile imal edilmiş bir makina ya da kalıp vasıtasıyla üretiliyor. Bu açıdan takım tezgahı satışlarındaki ivmeler, ülke ekonomisi hakkında çeşitli fikirler veriyor. Uzun zamandır İzmir’de nitelikli ve kapsamlı bir fuar organize etmek istiyorduk. TÜYAP ile konuştuk ve anlaştık. Bu fuar sadece İzmir için değil, çevre iller ve ülkeler için de büyük potansiyel taşıyor. İstanbul’daki fuara katılamayanlar bu fuara gelebilecek” dedi.

 

“Milli Üretim Milli Güç” sloganıyla, makine imalat sektörünün her alanda dünyaya tanıtılması için çalışmalar yürüten MİB Makina İmalatçıları Birliği’nin Başkanı Ahmet Özkayan, İzmir’in ihracatının yüzde 8,4’ünün makina ve teçhizat ürünlerinden oluştuğunu ve Türkiye’nin makina ihracatında dünyada 4. sırada yer aldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “İzmir, firma sayısı ve ücretler açısından da imalat sanayii en büyük illerden biri. Bizler de MİB olarak Maktek İzmir’e Türkiye makina ihracatının yüzde 60’ını gerçekleştiren üye firmalarımız ile katılıyoruz. 2017’de takım tezgahları sektörüne baktığımızda imalat ve ihracatta 2016 yılı ile aynı performansı ve ithalatta da 2016 yılına göre yüzde 12 düşüş olacağını tahmin ediyoruz. Makina imalat sektöründe ise, imalatın yüzde 3 ve ihracatın yüzde 5 seviyelerinde artması, ithalatın ise  yüzde 10 seviyesinde azalacağını ön görüyoruz”.  

             

MAKTEK Avrasya Fuarı’nın Ege ayağını oluşturan MAKTEK İzmir Fuarı’nın açılış töreni, 4 Ekim 2017 Çarşamba günü gerçekleşecek. Yabancı misyon temsilcilikleri ve alım heyetlerinin de ağırlanacağı fuarda, geleceğin akıllı üretim teknolojileri sergilenecek ve yeni pazarlara açılım konusunda firmalara imkan sağlanacak.

 

Fuar Şehri İzmir, MAKTEK’i Ağırlıyor

 

Ege Bölgesi’nin, makina sektörünün gelişimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tüyap Fuar ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, iki yılda bir düzenlenerek geleneksel hale gelmesi planlanan MAKTEK İzmir Fuarı ile ilgili konuştu: “Ege Bölgesi, başta otomotiv tedarik, savunma ve havacılık, kalıp, ambalaj, gıda, ağaç işleme ve mobilya üretiminde, ülkemizdeki sanayi kuruluşlarının yüzde 16’sını bünyesinde barındırıyor. Bu oldukça önemli bir oran ve Ege Bölgesi’nin taşıdığı büyük potansiyele işaret ediyor. İzmir ve Ege Bölgesi’nin gelişimine sunabileceğimiz katkılardan yola çıkarak alanlarında marka olmuş fuarlarımızı bu bölgelere de taşımaya karar verdik. Dönüşümlü olarak gerçekleştireceğimiz MAKTEK Fuarı, tekli yıllarda İzmir’de, çiftli yıllarda ise İstanbul’da sektörü bir araya getirecek. Fuarın en önemli amacı; Ege Bölgesi’nin imalat endüstrisine yönelik yatırımlara yön vermek ve teknolojiyi Egeli sanayicinin ayağına götürmek. Bu kadar önemli bir amaca hizmet ederken katılımcı ve ziyaretçilerin kaliteli bir platformda buluşması için titizlikle çalışıyoruz. Türkiye’nin en önemli üreticileri ve dünyanın en önemli markalarının bu fuarda yerini alması da yaptığımız kapsamlı çalışmaların ürünüdür. 43 bin m kapalı alanda gerçekleşecek fuar, diğer büyük sanayi şehirlerinden de ziyaretçileri ağırlayacak. MAKTEK İzmir Fuarı toplamda 390 firma-firma temsilciliği ve 875 markayı aynı platformda buluşturacak. 40 ülkeden 35.000 ziyaretçi gibi bir hedefimiz var. Geleceğin akıllı üretim teknolojilerinin görülebileceği fuarın bu yıl 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratmasını hedefliyoruz.”

 

MAKTEK İzmir Fuar’ında, üniversal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinaları, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek.

 

MAKTEK İzmir, 4 – 6 Ekim 2017 tarihlerinde 10:00 – 19:00, 7 Ekim 2017 tarihinde de 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.