27 Ekim 2017 Türkiye gündemi

27 Ekim 2017 Türkiye gündemi

27 Ekim 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                         27.10.2017
 
DOLAR-USD: 3.8190 AVRO-EURO: 4.4710 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0345 ALTIN-GOLD: 156.2500
 
 
İBRAHİM KALIN: FETÖ’CÜLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE İADE ETSİNLER
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Eğer darbeyi kınayan ülkeler bu söyleminde samimi iseler kendi ülkelerine sığınan FETÖ’cüleri Türkiye Cumhuriyeti’ne iade etsinler. Avrupa ülkelerinde PKK’ya açılan alanın onda birini biz batı karşıtı bir terör örgütüne açsaydık herhalde yer yerinden oynardı” dedi.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: IKBY'NİN ALACAĞI KARAR YAPTIKLARI TAHRİBATI TELAFİ ETMEZ
Başbakan Binali Yıldırım, "Kuzey Irak yönetimi ne karar alırsa alsın artık, bugün geldiğimiz noktada onların alacağı kararın yaptıkları tahribatı telafi edecek bir sonuç doğurmayacağı aşikardır. Yanlış hesap yapmışlardır." dedi.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: DONDURMAK YETMEZ BARZANİ REFERANDUMU İPTAL ETMELİ
Barzani'nin referandumu dondurma teklifi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kuzey Irak'ın geri adımı önemli bir adımdır ama yetersizdir. Bu referandumun iptal edilmesi gerekir" dedi.
 
POLİTİKA                                                                                                           
BAKAN ÖZHASEKİ: ÇİÇEK BÖCEKLE SANATLA UĞRAŞMAYIN, KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCELİK VERİN
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 milyon riskli binanın 15 yıl içinde dönüştürülmesi gerektiğini belirterek "Birçok belediye başkanı dışarıda çiçek böcek, sanat, sanatçı, kültür aktiviteleri ile uğraşıyor, arkadaşlar yapmayın. Eyvallah çiçeğe ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var, sanatçı da gelsin hepsi başımızın üstünde ama ilk işimiz kentsel dönüşüm" dedi
 
BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI KARARINI PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAYACAK
İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kararını pazartesi günü 17'de açıklayacağını söyledi.
 
“HODRİ MEYDAN, YEREL SEÇİMSE YEREL SEÇİM, GENEL SEÇİMSE GENEL SEÇİM
CNN Türk’te ‘Gece Görüşü’ programına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Hodri meydan diyorum; yerel seçimse yerel seçim, genel seçimse genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimiyse cumhurbaşkanlığı seçimi." açıklamasında bulundu.
 
CHP'DEN BAKAN ÖZHASEKİ'YE "İSTANBUL'A İHANET" YANITI
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "CHP'nin burada belediyecilik yaptığı dönemi çok iyi hatırlıyorum, İstanbul'a en büyük ihaneti onlar yapmışlardır" açıklamasına ilişkin, "Eğer elinde ihanetin belgeleri varsa, hangi CHP'li belediye kentlere ihanet etmişse, gelin birlikte gereğini yapalım" dedi.
 
HDP'Lİ ALTAN TAN: İSTANBUL'A İHANET EDİLMEDİ,  TECAVÜZ EDİLDİ  
HDP'li Altan Tan, İstanbul tartışmalarına ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanı 'ben ihanet ettim, ben de suçluyum' diyor. Suçluya 'suçlu' deseniz de suç oluyor. İstanbul'a ihanet edilmedi, İstanbul'a tecavüz edildi. Bu tecavüz yapılırken siz neredeydiniz?" dedi.
 
MERAL AKŞENER'DEN LOGO TARTIŞMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni kurduğu partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle Anıtkabir'i ve Hacı Bayram Veli Türbesi'ni ziyaret etti. Logo tartışması sorulan Akşener, "İlgiye bağlıyorum" dedi. Akşener, partisinin başkanlık divanı üyelerini de belirledi
 
DÜNYA                                                                                                                    
 
NATO’DAN TÜRKİYE'YE S-400 UYARISI
NATO Askeri Komitesi Başkanı Pavel, Türkiye'nin S-400 füze sistemi alma kararı hakkında, "Kararda bağımsızlar ama sonuçlarına da katlanacaklar" dedi.
 
TÜRKİYE'YE MALİ YARDIMDA 80 MİLYON EURO KESİNTİ
Avrupa Parlamentosu'nda onaylanan Avrupa Birliği'nin 2018 bütçesinde Türkiye'ye verilen mali yardımlarda 80 milyon euro kesinti yapılmasına karar verildi. 
 
PUTİN: SURİYE'NİN YÜZDE 90'DAN FAZLASI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye topraklarının yüzde 90'dan fazlasının teröristlerden temizlendiğini söyledi.
 
ABD DIŞİŞLERİ BAKANI: ESAD'SIZ BİR SURİYE İSTİYORUZ
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson verdiği demeçte, "Esad ailesinin saltanatının sona erdiğini ve asıl önemli olan konunun bunun nasıl olacağı" olduğunu söyledi.
 
AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ
Avrupa Merkez Bankası (AMB), piyasa beklentisi doğrultusunda faiz oranlarını değiştirmezken, varlık alım programını Eylül 2018'e kadar uzattı, varlık alım miktarını ise düşürdü.
 
EKONOMİ                                                                                                 
 
MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ
Merkez Bankasının (TCMB) ekim ayı PPK toplantısında politika faizi, koridorunun alt ve üst bantları ile geç likidite penceresi (GLP) faizini değiştirmedi. Böylece; politika faizi yüzde 8, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borç alma faizi yüzde 7.25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizi yüzde 9.25 seviyesinde kaldı.
 
BAKAN FAKIBABA: UCUZ ET 10 BİN NOKTADA SATILACAK
Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırmızı et fiyatlarını düşürmek için zincir marketlerin içerisinde yer alacağı 10 bin satış noktasıyla anlaşma yapılacağını söyledi. Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla bu noktalarda satış reyonu kurulacak.
 
DASK YAPTIRMAYANA ABONE CEZASI
Konuta elektrik bağlanırken yaptırılan deprem sigortasının süresi dolduğunda tüketiciye yenileme yapması hatırlatılacak, yapılmazsa poliçeler otomatik olarak yenilenecek
 
TURKCELL'DEN 4,6 MİLYAR LİRALIK GELİR
Turkcell, 3. çeyrekte yıldan yıla yüzde 25,7 büyümeyle 4,6 milyar lira gelire ulaştı. Turkcell'in grup karı da yıldan yıla yaklaşık dörde katlanarak 601 milyon TL olarak gerçekleşti.
 
GARANTİ BANKASI, 3. ÇEYREK NET KARINI AÇIKLADI
Garanti'nin 2017'nin ilk dokuz aylık dönemindeki net kârı, 4 milyar 685 milyon 989 bin TL oldu.
 
SPOR                                                                                                                  
 
CANER ERKİN’E 6 MAÇ CEZA
TFF Disiplin Kurulu Beşiktaşlı Caner Erkin'e Başakşehir maçındaki hareketlerinden dolayı 6 maç ceza verdi. Galatasaray Fenerbahçe maçında yardımcı hakem Tarık Ongun'un başına isabet edip yaralanmasına yol açan yabancı madde nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe de 250 bin TL para cezası verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.