27 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

27 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    27.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5390

AVRO-EURO: 4.1415

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6350

ALTIN-GOLD: 142.2500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 3 KARDEŞ ÜLKE, BİZ BU HALLERE DÜŞMELİ MİYDİK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in Müslümanları rencide eden metal dedektör uygulamasından geri adım atması gerilimin azaltılması noktasında doğru adım olmuştur" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Katar kriziyle ilgili ise, "Körfez'de 3 kardeş ülke, nedir bu sıkıntı? Bunlar bizi yaralıyor, üzüyor. Biz bu hallere düşmeli miydik?" dedi.

 

YENİ BÜYÜKELÇİLER KARARNAMESİ BELLİ OLDU

Yeni büyükelçiler kararnamesiyle Kuala Lumpur Büyükelçiliği'ne Merve Kavakçı, Tokyo Büyükelçiliği'ne Murat Mercan, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine Ahmet Muhtar Gün atandı.

 

CUMHURİYET DAVASINDA 3. GÜN

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart’ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın, üçüncü duruşması dün yapıldı. Savunmasını yapan isimlerden Ahmet Şık, "Her dönemin 'suçlusu' olmayı başardım; kızıma bırakacağım bu mirastan gurur duyuyorum" dedi.

 

POLİTİKA   

 

TBMM İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNİN İLK BÖLÜMÜ KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, Meclis İçtüzüğü'ne ilişkin AK Parti ve MHP tarafından ortak hazırlanan değişiklik teklifinin 1-9. maddelerini kapsayan 1. bölümündeki maddeler kabul edildi.

 

CHP'DEN HDP'NİN ADALET NÖBETİ'NE DESTEK: BARIŞÇIL EYLEMLERE İZİN VERMEK HÜKÜMETİ KÜÇÜLTMEZ

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, HDP'nin başlattığı "Vicdan ve Adalet Nöbeti"ne izin verilmesi gerektiğini belirterek "Adalet istemini yükselten her türlü barışçıl, demokratik eylem saygı ile karşılanması ve yükseltilmesi gereken yöntemlerdir" dedi.

 

SAADET PARTİSİ YENİKAPI'DA 'KUDÜS MİTİNGİ' DÜZENLEYECEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ve Kudüs'ü başkent olarak kullanma ısrarına karşı 30 Temmuz Pazar günü İstanbul Yenikapı'da miting yapacaklarını bildirdi.

 

DÜNYA     

 

NATO'DAN S-400 AÇIKLAMASI: TÜRKİYE, KARAR ALMA HAKKINA SAHİP

NATO'dan ismi açıklanmayan bir yetkili, İttifak'ın üyesi olan Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemleri konusunda karar alma hakkına sahip olduğunu söyledi.

 

"KIBRIS'TA 50 YILLIK BM SÜRECİ BİTTİ"

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İsviçre'deki Kıbrıs Konferansı'nın başarısız olmasıyla BM parametreleriyle yürütülen 50 yıllık sürecin sona erdiğini söyledi. Ertuğruloğlu, "Bundan sonra devletten devlete müzakere olmalı" dedi.

 

FİLİSTİNLİ DİN ADAMLARINDAN YENİ "MESCİD-İ AKSA" KARARI

İsrail, Mescid-i Aksa'daki metal dedektörleri kaldırdı ancak bu gerilimi dindirmeye yetmedi. Filistinli din adamları, güvenlik önlemlerini protesto amacıyla Mescid-i Aksa'ya girmemeye devam kararı aldı.

 

FED GÖSTERGE FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

Amerikan Merkez Bankası (Fed), piyasa beklentisine paralel olarak, maksimum faiz oranını yüzde 1,25, minimum faiz oranını yüzde 1,00 olarak bıraktı.

 

EKONOMİ    

 

ŞİMŞEK: HİÇBİR ALMAN ŞİRKETİ HAKKINDA SORUŞTURMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye'de faaliyet gösteren hiçbir Alman şirketi hakkında terörizmin finansmanı çerçevesinde yürütülen herhangi bir soruşturma, kovuşturma, araştırma söz konusu değildir." dedi.

 

AKBANK İKİNCİ ÇEYREKTE KARINI 1,5 MİLYAR TL’YE ÇIKARDI

Akbank, ikinci çeyrekte 1 milyar 570 milyon lira net kâr elde etti. Bankanın 6 aylık konsolide net kârı ise 3 milyar 23 milyon lira oldu.

 

HAVARAY İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Alarko Holding, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı ihalesine ilişkin, kendilerine tebliğ edilen yazıda, projede revizyon ihtiyacı doğması nedeniyle söz konusu ihalenin iptal edildiğinin bildirildiğini duyurdu.

 

DOĞAN, MİLTA TURİZM'İ KOÇ'A SATIYOR

Doğan Holding, sermayesinde yüzde 100 paya sahip olduğu doğrudan bağlı ortaklığı Milta Turizm'in tamamını 105 milyon dolara Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek Art Kalamış şirketine satmaya karar verdi.

 

6 MARKA YILSONUNA KADAR TÜRKİYE'DEKİ MAĞAZALARINI KAPATACAK

Perakende sektöründe son 1.5 yılda Türkiye’den çıkan markalar kervanına İngiliz Debenhams da eklendi. C&A, River Island, Top Shop, Douglas ve La Senza’nın ardından Debenhams mağazalarını yılsonuna kadar kapatma kararı aldı. 

 

FEDERASYON 4 TESİSİNİ DE KİRAYA VERİYOR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, sahibi olduğu Konya Kulu, Sivrihisar, Kırşehir ve Kırıkkale dinlenme tesislerini kiraya verecek. Kapalı zarf usulü ile alınacak tekliflere ilişkin ihalede son başvuru tarihi 15 Ağustos.

 

SPOR    

 

FATİH TERİM MİLLİ TAKIM'I BIRAKTI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile yaptığı görüşmenin ardından Milli Takım'daki görevinden ayrıldı.

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR AVANTAJ YAKALADI

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Club Brugge takımıyla 3-3 berabere kalan Medipol Başakşehir, üst tur için avantaj sağladı.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.