3. Bakırçay Ekonomi Zirvesi gerçekleşti

3. Bakırçay Ekonomi Zirvesi gerçekleşti

Bakırçay Bölge Gazete’sinin organize ettiği ve Bergama Ticaret odasının ev sahipliğini yaptığı “Bakırçay’ın ekonomideki yeri” temalı 3.Bakırçay Ekonomi zirvesi, Bergama Kültür merkezinde yapıldı.

Bakırçay Bölge Gazete’sinin organize ettiği ve Bergama Ticaret odasının ev sahipliğini yaptığı “Bakırçay’ın ekonomideki yeri” temalı 3.Bakırçay Ekonomi zirvesi, Bergama Kültür merkezinde yapıldı. Çok sayıda konuşmacının  yanı sıra, Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli,   Bergama kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama belediye başkanı Mehmet Gönenç, Ticaret Odası Başkan ve yöneticileri , bürokratlar, iş adamları ile kalabalık bir halk topluluğu, zirveye büyük ilgi gösterdi. İki etap halinde yapılan zirve toplantısının ilk etabında, toplantının organizasyonunu  yapan Bakırçay bölge gazetesi imtiyaz sahibi Rıdvan Karapehlivan, zirvenin asıl gayesinin  ve Bakırçay havzasında ekonomik gelişmelerin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı. 

3. Bakırçay ekonomi zirvesinin ev sahipliğini ve ilk oturumun moderatörlüğünü yapan Bergama Ticaret odası Başkanı Fikret Ürper ’de yaptığı açılış konuşmasında “Ankara’ya heyetler ile birlikte yaptığımız ziyaretler çerçevesinde Bergama’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini yetkililerimize sunduk. Sunduğumuz konular arasında birçoğumuzun bildiği Bergama-Kınık Organize Sanayi Bölgeleri, Otoban ve otoyolları, doğalgaz, turizm ve yenilenebilir enerji sektörü gibi konular vardı. Yapılmış olan bu çalışmaların geri bildirimini olumlu manada almaktayız. Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde emeği geçenlere teşekkür ederim ”dedi. 

Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan‘ın açılış konuşmalarının ardından sözü Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli aldı. Sürekli “Bakırçay Bölgesi enerjisiyle, sanayisiyle, tarımıyla, yapılan yatırımlarıyla, yükselen ve ileriye dönük umutlar vaat eden bir bölge. Yenilenebilir enerji Türkiye’de önümüzdeki on yıl içerisinde enerji arzının %30’unu karşılayacak. Buralarda sağlanacak istihdam çok önemli. Dışarıdan istihdam almamalı, kendi bölgemizin insanını buralarda istihdam etmeliyiz. Bu konuda iktidara düşen görevleri bizler yapmaya hazırız ancak Bakırçay Üniversitesi’nin de katkısı burada büyük olacak. ”dedi. Ayrıca Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bakırçay Bölge Gazetesi, ev sahibi Bergama Ticaret Odası, Menemen Ticaret Odası ile Aliağa Ticaret Odası’na teşekkürlerini iletti. Birinci oturumda Moderatörlüğü  üstlenen Bergama Ticaret odası Başkanı Fikret Ürper, Ensiad Başkanı Hüseyin Vatansever, Prof. Dr. Günnur Koçar, Dr. Cenk Sevim ve Kömür üreticileri derneği   Başkanı Muzaffer Polat, kendi konularında oldukça güzel anlatımlarda bulundular.

İkinci oturumda ise, Aliağa Ticaret odası yönetim kurulu Başkanı Adnan Saka, Bergama Organize sanayi yönetim kurulu başkanı Ahmet Telek, Menemen Ticaret Odası yönetim kurulu Başkanı Yılmaz Güral, İzmir serbest bölgesi genel müdürü H. Gürsel Bahçıvancılar, Aliağa organize sanayi bölgesi bölge müdürü Harun Ardıç,  bölgedeki Organize Sanayi Bölgelerinin durumunu tartıştılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.