30 Haziran 2018 Türkiye gündemi

30 Haziran 2018 Türkiye gündemi

30 Haziran 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                30.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.5860

AVRO-EURO: 5.3550

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.0570

ALTIN-GOLD: 184.4500

 

 

SON BİR HAFTADA 56 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yurt içi ve Irak'ın kuzeyinde, 22-28 Haziran'daki operasyonlarda, biri sözde lider kadroda olmak üzere 56 terörist etkisiz hale getirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN BÜYÜK MÜCADELEMİZ TERÖRLE OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz ki ülkemizde huzur hakim olsun." dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TRUMP F-35 KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞINI SÖYLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın ABD Kongresindeki F-35 savaş uçağı satışı sorunuyla ilgili gerekli adımları atacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediğini bildirdi.

 

HULUSİ AKAR: YPG'NİN MÜNBİÇ'İ TERK ETMESİ VE SİLAHLARININ TOPLANMASI SÜRÜYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, YPG'nin Münbiç'i terk etmesine ve silahlarının toplanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

 

POLİTİKA                                   

 

AK PARTİ KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti 6. Olağan Kongresi'nin 18 Ağustos Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

 

ELİTAŞ: “OHAL BİR KEZ DAHA UZATILMAYACAK“

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası ilan edilen ve yaklaşık iki yıldır devam eden olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının bir daha uzatılmayacağını açıkladı.

 

BAKAN ÖZHASEKİ: 'ADAM KAZANDI' SÖZLERİ PROVOKASYONU ÖNLEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, 'Adam kazandı' sözleriyle olası bir provokasyonu önlediğini söyledi.

 

ESKİ CHP MİLLETVEKİLİ EREN ERDEM TUTUKLANDI

Ankara'da dün sabah gözaltına alınan CHP Milletvekili Eren Erdem İstanbul'da hâkim karşısına çıkartıldı. Erdem terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

 

CHP'DEN, EREN ERDEM'İN TUTUKLANMASINA TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Eren Erdem'in tutuklanmasına ilişkin, "PM üyemiz ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Erdem'in bu davanın sonunda aklanacağına inanıyoruz, hiçbir şüphemiz yok" dedi.

 

HDP'Lİ GÜVEN'İN TAHLİYESİ İPTAL EDİLDİ

24 Haziran'daki seçimde resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den Hakkâri milletvekili seçilen DTK Eş Başkanı Leyla Güven için yargılandığı davada verilen tahliye kararına Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca itirazda bulunuldu. Mahkeme itiraz sonucu tutukluluk halinin devamına hükmetti.

 

 

DÜNYA                                 

 

TÜRKİYE'YE 3 MİLYAR EURO YARDIMA ONAY

Brüksel'de toplanan AB Zirvesi'nde, Türkiye'ye sığınmacılar için vaat edilen 3 milyar euroluk yardım paketi kabul edildi. Zirvede Türkiye'ye mali yardımın ikinci diliminin bir an önce serbest bırakılması yönünde çağrılar vardı. Bu konuda blokaj koyan İtalya ikna edildi ve paket onaylandı.

 

TRUMP'IN GÜMRÜK VERGİLERİNE 33 ÜLKEDEN MİSİLLEME

ABD Başkanı Trump'ın başlattığı ticaret savaşı, gümrük tarifelerinin korkulduğu gibi dünya genelinde artmasına yol açtı. AB üyesi 28 ülkenin yanı sıra Kanada, Meksika, Çin, Hindistan ve Türkiye, ABD’nin çelik ve alüminyum vergilerine misillemeyle karşılık verdi.

 

EKONOMİ                   

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI MAYISTA YÜZDE 6 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Mayıs ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 5,3 artarak 14 milyar 306 milyon dolar, ithalat yüzde 5,5 artarak 22 milyar 65 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

TURİST SAYISI İLK 5 AYDA YÜZDE 30 ARTTI

Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Mayıs'ta yüzde 27.3, yılın ilk beş ayında yüzde 30.8 artış gösterdi.

 

DOĞALGAZA YÜZDE 20 ZAM SİNYALİ

Doğalgaz piyasasında dengeleme gazı fiyatı yüzde 20 artırılırken, bu gelişme doğalgaz tarifelerine yönelik zam sinyali olarak değerlendirildi.

 

OYAK VE RENAULT ORTAKLIĞI 27 YIL DAHA SÜRECEK

OYAK ve Renault Grubu ortaklığına, Fransa'da yapılan imza töreni ile 27 yıl daha devam kararı verildi. İki şirketten yapılan ortak açıklamaya göre, emeklilik fonu OYAK ve dünya otomotiv endüstrisi oyuncularından Renault Grubu Türkiye'deki ortaklıklarını yeniledi.

 

DEV UÇAK GEMİSİ GELİYOR

Türkiye büyük ebatlı uçak gemisi yapmak için ilk adımı Çanakkale’de atıyor. İÇDAŞ, Çanakkale’deki tersanesinde dünyanın en büyükleriyle yarışacak uçak gemisi için 50 milyon dolarlık yatırıma başladı

 

QUİCK’İN SAHİBİ ERDEMOĞLU, TURKLAND SİGORTA’YI ALIYOR

Hariri Ailesi, Turkland Sigorta’nın satışı için Quick’in sahibi Mahmut Erdemoğlu ile masaya oturdu. Satış gerçekleşirse Turkland Sigorta'nın tamamı Erdamoğlu'nun olacak.

 

SPOR                      

FENERBAHÇE BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI KARARI ALDI

Fenerbahçe bedelli sermaye artırımına gidiyor. Şirket mevcut olan 28.280.000 lira olan sermayesini yüzde 250 oranında artırarak 98.980.000 liraya çıkarmayı hedefliyor. Yönetim kurulunun aldığı karara göre rüçhan hakkı kullandırma bedeli 5 lira olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.