7 MİLYAR HAYAL 1 GEZEGEN

7 MİLYAR HAYAL 1 GEZEGEN

7 milyar kişinin hayalini 1 gezegende gerçekleştirebilmek adına önlemlerin alınması gerektiğini büyüklerine anlatmaya çalıştılar.

 

Gezegenimizin nüfusu 9,6 milyara kişiye ulaşırsa, elimizdeki doğal kaynaklar ile yaşamımızı sürdürebilmek için 3 gezegene ihtiyaç duyacağız. Dünya, 6,5 milyar kişi nüfusuyla hızla artıyor. Şu an kullandığımız birçok kaynak ileride tükenecek. Açlık ve susuzluk ise insanları bekleyen en büyük tehlike... Verimli tarım topraklarının gittikçe azalmasına karşın bu dünya ileride daha fazla insanı nasıl doyuracak? Tatlı ve kaynak sularının hızla tüketilmesi ile yıllar sonra balığın tadının ne olduğunu bilebilecek miyiz?

Eğitimin çocukluk yıllarından, anaokulundan başladığını bilmenin bilinci ile bu sene İstanbul Kültür Eğitim Kurumlarının ortak teması ÇEVRE.  Çocuklara doğal hayatı tanıtmak, çevre bilincini geliştirmek, doğa ile uyumlu bir yaşam tarzı benimsemelerini ve doğal olan her şeyi koruyarak doğaya zarar verici etkenlere karşı olmak bilincinin oluşumunu teşvik etmek amacıyla farklı projeler hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, Kültür Koleji anaokulu öğrencileri de hazırladıkları çevre projelerini sunma fırsatı buldular. Su, hava ve çevre kirliği – toprak ve geri dönüşüm konu başlıklarında geliştirdikleri projelerle bu alanda farkındalık kazanıp, sahip olunan kaynakları nasıl kullanabileceklerini, kendi hak ve özgürlüklerine sahip çıkmanın önemi kadar doğayı oluşturan tüm unsurlara da sahip çıkmanın önemini ve bilincini kazandılar. Sağlıklı bir yaşam temiz bir doğal çevrede olur mottosuyla hareket eden minikler doğayı korumak, yaşadığımız çevredeki ortak kullanım alanlarını paylaşmanın önemine değindiler. 7 milyar kişinin hayalini 1 gezegende gerçekleştirebilmek adına önlemlerin alınması gerektiğini büyüklerine anlatmaya çalıştılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.