9. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı

9. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı

Bu yıl 9.'su düzenlenen Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 25 ülkeden ve Türkiye'nin 53 ilinden, 80'i unvanlı 978 sporcunun katılımıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Çeşme Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 9. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 19-25 Haziran tarihleri arasında, tarihi Aya Haralambos Kilisesi ve Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

aw918779-01.jpg

Turnuvanın açılış törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir İl Temsilcisi Hasan Karaköse, Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç, sporcular, hakemler ve veliler katıldı.

978 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvada; A kategorisinde 103, B kategorisinde 116, C kategorisinde 390 ve D kategorisinde de 379 sporcu katılıyor. Turnuvada; 16 GM, 19 IM, 26 FM, 7 CM, 1 WGM, 1 WIM, 6 WFM ve 4 WCM unvanlı sporcu yarışıyor.

aw918779-05.jpg

AVRUPA'DA DÜZENLENEN BİRÇOK AÇIK SATRANÇ TURNUVASI'NI GERİDE BIRAKTI

Bu yıl ilginin daha yüksek olduğu ve Avrupa'da düzenlenen birçok Açık Satranç Turnuvası'nı geride bırakan turnuvaya, Türkiye'den 53 ilin yanı sıra; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Sudan, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Kanada, Kazakistan, Litvanya, Norveç, Rusya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Ürdün olmak üzere toplam 25 ülkeden katılım gerçekleşti.

Turnuvanın açılış hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran birlikte yaptı. Turnuva, 25 Haziran Pazar günü ödül töreni ile son bulacak.

aw918779-07.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.