ABD Hazine müsteşarından Türk şirketlere Rusya uyarısı

ABD Hazine müsteşarından Türk şirketlere Rusya uyarısı

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, Türkiye'ye gelerek Rusya'ya yönelik yaptırımları 'hatırlattı.'

ABD Hazine Müsteşarı Brian Nelson, 2-3 Şubat’ta Ankara ve İstanbul’da Rusya’ya yönelik uluslararası yaptırımlar ve ihracat kontrolleriyle ilgili temaslarda bulundu.

İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği'yle bir araya gelen Nelson'un açıklamaları ABD Hazine Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı.

54582.jpeg

ABD'li müsteşar, Türk işletmeleri ve bankalarının yaptırım uygulanan Rus kuruluşlarıyla iş yaparak yaptırım riski ve G7 pazarlarına erişimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Nelson, Türk işletmeleri ve bankalarının, Rus askeri-endüstriyel kompleksi tarafından kullanılabilecek potansiyel ikili kullanıma sahip teknoloji aktarımlarıyla ilgili işlemlerden uzak durmak için ilave önlem alması gerektiğini kaydetti.

Müsteşar şunları dile getirdi; "Rus oligarklar ve hükümet yetkilileri Türkiye'de mülk ve yat satın almaya, iş yapmaya ve mülkleri için hizmet almaya devam etmişlerdir. Yaptırım risklerini azaltmak için, finansal kurumlar olarak hepinizi, özellikle istismara müsait sektörler de dâhil olmak üzere, Rus kurum ve şahıslarıyla yapılan işlemlerde daha fazla denetim yapma çağrısında bulunuyorum."

ANKA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.