ABD, Ukrayna'ya F-16 gönderilmesini onayladı

ABD, Ukrayna'ya F-16 gönderilmesini onayladı

ABD, Danimarka ve Hollanda'nın Ukrayna'ya Amerikan yapımı F-16 savaş uçakları göndermesini onayladı.

ABD, Rusya'ya karşı savunma gücünü arttırmak amacıyla Ukrayna'ya Amerikan yapımı F-16 gönderilmesine onay verdi. ABD'li bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Danimarkalı ve Hollandalı mevkidaşlarına Ukrayna'ya F-16 gönderilmesine yönelik taleplerinin onaylanması konusunda güvence veren mektuplar gönderdiği ifade edildi. ABD tarafından alınan karara göre Danimarka ve Hollanda, Ukraynalı pilotların eğitimlerinin tamamlanmasının ardından savaş uçaklarını ülkeye gönderecek.

antony-blinken-21.webp

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Washington'un Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesine yönelik kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Konuyu Avrupalı ortaklarımızla daha detaylı görüşeceğiz" dedi.

Danimarka Savunma Bakanı Jakob Ellemann-Jensen ise yaptığı açıklamada, konuyu yakın müttefiklerle görüştüklerini ve yakın zamanda daha somut adımlar atılmasını beklediğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Mayıs ayında Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi almalarını onaylamış, Danimarka'da 11 ülke tarafından Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi verilmeye başlanmıştı. Danimarka ve Hollanda, pilotların eğitilmesi, uçakların bakımı ve Ukrayna'ya F-16 gönderilmesi gibi uluslararası çabalara öncülük ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.