ABD'de ölü sayısı 38’e yükseldi

ABD'de ölü sayısı 38’e yükseldi

Yetkililer, yüzlerce kişinin halen kayıp olduğunu, tanker helikopterler ile yangınlar kontrol altına alınmaya çalışıldığı ve ABD genelinden yangınları söndürmek için 10 bin itfaiyecinin görev aldığını açıkladı.

San Francisco'nun kuzeyinde, yedi günde yaklaşık 214 bin dönüm, (86 bin hektar) ve yaklaşık 334 mil kare (865 hektar) alan 18 ayrı noktada başlayan büyük orman yangınlarıyla mücadele edildiği belirtilirken, Sonoma County'de 20 kişi olmak üzere eyalet genelindeki orman yangınlarda 38 kişinin hayatını kaybettiği yetkililerce doğrulandı.

Kaliforniya Valisi Jerry Brown, Santa Rosa'da düzenlediği basın toplantısında "Bu gerçekten Kaliforniya'nın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük trajedilerin biridir. Tahribatın inanılmaz olması, hiç kimsenin hayal edemediği bir korku. Kaliforniya eyaletinde 100 binlerce kişi evlerinden zorunlu talihe edildi, 5 bin yedi yüz ev ve iş yerin yanarak zarar gördü” dedi.

Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde 18 farklı bölgede çıkan orman yangınlarda on binlerce itfaiyecinin yer aldığı yangın söndürme çalışmalarına, farklı cezaevlerinden getirilen mahkumlar da ayakları zincirli bir şekilde çalışmalara katıldığı belirtildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.