ABD'den 1 Haftada 2. ziyaret

ABD'den 1 Haftada 2. ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon da Ankara'ya geliyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon'ın 3-4 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret ederek, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile siyasi istişarelerde bulunacağı bildirildi.
Türk ve ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarları arasında yapılacak istişarelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi.
 
Tillerson, dün gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde Türkiye ile ABD arasında gerilim konusu olmaya devam eden Suriye'de YPG'ye verilen destek ve Fethullah Gülen'in iadesi konusunda net mesajlar vermekten kaçınmıştı.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'de YPG'ye verdiği destek nedeniyle Türkiye'nin üzüntüsünü Tillerson ile düzenlediği ortak basın toplantısında tekrar dile getirirken, Tillerson, IŞİD'e yönelik düzenlenmesi gündemde olan olası Rakka operasyonu ile ilgili sorulara yanıt vermeyerek "Evet, tartışmalar olmaya devam edecek nasıl ilerleyeceğimiz konusunda. Bugün de bu tartışmalar devam etti. Ne tarz seçeneklerimiz var, bunların üzerinden gittik. Evet, açıkça söylüyorum, bunlar yapılması gereken zor seçimler, zor kararlar" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.