ABD'den Flaş FETÖ Hamlesi

ABD'den Flaş FETÖ Hamlesi

ABD Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için önemli bir karar aldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD),  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için  yeni bir adım attı. ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içinde bu konuda  görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye heyet gönderme kararı aldı. 
 
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından hükümet, örgütün  ele başı Fetullah Gülen'in iadesi için, ikamet ettiği ABD'ye "acil tutuklama ve  iade" talebinde bulunmuştu.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında yürütülen çalışmalar  kapsamında geçen hafta ise Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler  Genel Müdürlüğü tarafından Gülen'in tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı  gönderilmişti.
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah  Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığına bir mektup gönderdi.
 
ABD Adalet Bakanlığı, mektupta, Gülen'in iadesi konusunda yapılacak  görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD'ye gönderilmesini ya da  Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye'ye gelmesini önerdi.
 
 
Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Bakanlık  yetkilileri konuyu değerlendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.