ABD'den Skandal Hareket! Koruyorlarmış!

ABD'den Skandal Hareket! Koruyorlarmış!

SDG Sözcüsü: ABD güçleri bizi koruyor...

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) sözcüsü ABD güçlerinin kendilerini koruduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar Irak Sincar ve Suriye Karaçok'ta bulunan terör örgütü kamplarına hava harekatı düzenlemiş ve çok sayıda YPG'li öldürülmüştü.
 
Bunun üzerine PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) gün be gün hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesi için girişimlerde bulunmuştu.
YPG'li teröristler Türkiye'den gelecek olası saldırılara karşı ABD koruması altında olduklarını her fırsatta söylemekten çekinmiyor.
 
ARA News’te yer alan habere göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) sözcüsü Talal Silo,  ABD güçlerinin sınır çizgisinde konuşlanması neticesinde olası saldırılara karşı kendilerini koruduklarını ve böylelikle bir saldırı beklemediklerini bildirdi.

YALNIZ ABD DEĞİL RUSYA DA...
 
Rus askerlerinin dün batıdaki Afrin'e konvoy halinde gidip yerleşmesiyle, YPG'nin, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla temizlenen Cerablus-Azez hattı dışında yüzlerce kilometrelik sınırda korunduğu gözlemlendi.  Afrin'de Rusya ve terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin bayrakları yan yana görüntülendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.