ABD'den Türkiye'ye Fethullah Gülen Teklifi

ABD'den Türkiye'ye Fethullah Gülen Teklifi

ABD'den Türkiye'ye önemli Fethullah Gülen teklifi

Darbe girişimini gerçekleştirmeye çalışan TSK'nın içerisinde yuvalanan teröristlerin bağlı olduğu Fethullah Gülen'in iade talebinde yeni gelişme yaşandı. ABD Türkiye'ye yeni bir teklif getirerek Fethullah Gülen'in iade başvurusuna yardım edilebileceğini, ABD'nin Dışişleri ve Adalet Bakanlığı'ndan oluşturulacak bir heyetin Ankara'ya yollanabileceğini açıkladı.

ABD OHAL'e anlayışla yaklaştı

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'de 3 ay boyunca OHAL oluşuna karşı eleştiri yöneltmektense anlayış gösterdiği şeklinde yorumlanan açıklamada Türkiye'nin tüm dünya tarafından anlaşılabileceği vurgusu yapıldı. Türkiye'de demokrasiye yönelik bir tehdit ile karşı karşıya olması durumunda aldığı tedbirlerin anlayışla karşılanabileceği açıklandı.

Kirby'den önemli açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada Fethullah Gülen'e yönelik Türkiye'den Washington'a bir ekip gönderilebileceği ya da Washington'ın Türkiye'ye bir ekip göndermesi önerisinde bulunduklarını açıklayarak, aslında buna mecbur olmadıklarını ancak talep sürecinde yardımı önerdiklerini açıkladı. Kirby ayrıca talebi ciddiye aldıklarını söyleyerek iade anlaşması için uğraştıklarını ve önerinin samimi olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.