AB'den sanal platformlara yalan haber çağrısı

AB'den sanal platformlara yalan haber çağrısı

Avrupa Birliği (AB), Facebook, Twitter ve Google gibi sanal platformlardan temmuz ayına kadar yalan habere karşı ortak kurallar belirlemelerini talep etti.

AB Komisyonu, sosyal medyada kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeye  yönelik yeni tedbirlerini açıkladı. Buna göre, özellikle siyasi reklamları ve sponsorlu içerikleri  şeffaflaştırmak ve sınırlandırmak üzere Facebook, Twitter ve Google gibi sanal  platformlar Temmuz ayına kadar uygulayacakları ortak kuralları belirleyecek.

Söz konusu dijital platformların hazırlayacakları kurallar ekim ayına  kadar ölçülebilir etki ortaya koymadığı takdirde AB Komisyonu konuyla ilgili  düzenleme hazırlayacak. Avrupa'da sanal platformlarda yer alan bilgilerin doğruluğunu kontrol  edecek bağımsız grup kurulacak.

Eğitimciler, medya okur yazarlığını artırmak üzere etkinlikler  düzenleyecek.Üye ülkelerde yapılacak seçimlere yönelik gerçekleştirilebilecek  siber saldırılara karşı dayanıklılık artırılacak. Geçen  haftalarda, Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının,  milyonlarca Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel  verileri, seçimleri etkilemek için kullandığına dair suçlamalar, krize yol  açmıştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.