Abdullah Gül'den, Cumhuriyet davasına ilişkin flaş açıklama

Abdullah Gül'den, Cumhuriyet davasına ilişkin flaş açıklama

"GAZETECİLER HER ZAMAN TUTUKSUZ YARGILANMALI"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını çıkışında gündeme ilişkin basın mensuplarına konuştu. Gül, gazetecilerin yargılandığı Cumhuriyet gazetesi davasına ve Mescid-i Aksa'da İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GAZETECİLER HER ZAMAN TUTUKSUZ YARGILANMALI"

Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yöneticileri ve yazarlarının yargılandığı davaya ilişkin bir soruya üzerine Abdullah Gül şunları söyledi:
"Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye'de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum."

"İSRAİL'İN BİRAZ GERİ ADIM ATMASI İYİ AMA İŞGALİ DEVAM EDİYOR"

Filistinlilere yönelik büyük zulümler yapıldığını söyleyen Gül, "Filistin'in işgalinin 50'nci yıldönümünde bu olayların olması, birçok İslam ülkesindeki iç savaşlar da sanki bir fırsat vermiş gibi özellikle son dönemde Mescid-i Aksa'ya karşı uygulanan politikalar asla kabul edilemez. Bunları İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler dahil kınadılar. İsrail'in biraz geri adım atması tabi iyi ama işgali devam ediyor olması bütün acıları Müslümanların kalbinde hep hissettiriyor. Ümit ederim ki bugün Cuma namazında olay olmaz ve herkes ibadetini huzur içinde yapmış olur" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.