"ABD'YE SÖZ SÖYLEYECEK BİR İKTİDAR YETKİLİSİ YOK MU ?"

"ABD'YE SÖZ SÖYLEYECEK BİR İKTİDAR YETKİLİSİ YOK MU ?"

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan iktidara seslendi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Barzani'nin bayrakla karşılanması ve ABD'nin PKK'ya yaptığı 38 milyon Dolarlık yardımın ardından iktidar yetkililerine şu açıklamayla seslendi:

ABD gider YPG’yi silahlandırır, ordu kurdurmak için hain terör örgütü PKK’ya düzenli ordu kurması için 38 milyon Dolarlık  yardım yapar ama Ankara’da devleti yönettiğini zannedenler sus pus kesilir, bir şey söyleyemezler. Ülkemizin yanı başında kirli senaryolar tezgahlanırken, sınır güvenliğimiz hiçe sayılırken görmezden gelen bu iktidar, Kürtlere özerk bölgeli anayasa taslağı hazırlanırken, sınırlarımızdan toprak kopartılmaya çalışılırken hangi amaca hizmet ediyorlar, hala anlamış değiliz. 

Tüm bu şartlar altında Barzani’nin sözde bayraklarla karşılanması, ulus-devlet tarihimizin gördüğü en büyük skandallardan biridir. Bir diplomatik skandalın ötesinde siyasi basiretsizliğin, teslimiyetin ve ABD-PKK-PYD-YPG ittifakı karşısında bu bayrak yoluyla selam duranların Türk Milletine söyleyecek sözü, terörle mücadele edecek yüzü ve ülke toprağını savunacak duruşu kalmamıştır. 

Irak devletinin tek bir bayrağı vardır, o da bellidir. Bölge yönetimi bu devletin sadece bir parçasıdır. Irak Devleti’nin bayrağının yerine bölge yönetimi bayrağını ülkemizde dalgalandırmak büyük bir skandaldır, her iki ülke vatandaşına hakarettir, hukukun ve siyasi nezaketin ayaklar altına alınmasıdır, ulus-devletin yok sayılmasıdır.

Uluslararası ilişkileri ulus-devletler arasında yürütmekten uzak duran, etnik-mezhepsel gruplarla, devletlerden önce bölge yönetimleriyle kankalık kuran, terör örgütleriyle görüşmeyi alışkanlık edinen, Özgür Suriye ordusuyla işbirliği yapanların ortaya çıkardığı tablo, bu iktidarın ülkemizi getirdiği son aşamadır ve affedilmez boyuttadır.
 

O BAYRAK, ABD'NİN BÖLGE OYUNLARINA  TESLİMİYETTİR
 
Bunca rezalet altında ABD’nin bölgedeki oyunlarına söz söyleyecek bir tek yetkili yok mu? 
 
O bayrak ABD’nin bölge oyunlarını onaylarcasına asılmıştır. Devleti bu kadar çaresiz, bu derece etkisiz hale getirenler utansın. ABD’nin Suriye’de PKK yandaşı YPG’yi silahlandırmasına ses çıkarmayanların ülkemizin itibarını yerle bir ettiği açıktır. Bir bölge yönetimi bayrağına devlet statüsü tanıyıp Türk Bayrağı gibi göndere çektirenler, Lozan’la kurulmuş vatana göz diken bölge yönetimlerine Türk Bayrağı ile eşit muamele gösterenler ancak ve ancak müstemleke zihniyetinde olur. 
 
Bölge yönetimine devlet statüsü tanıyanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecektir. Biz, Meclis’te ülke toprağımız üzerinde “Kürdistan sözü söylenemez” dediğimizde susan iktidar sıraları, bugün yanı başımızda toprağımıza göz dikenlerle kirli oyunların içine girmiştir. Milliyetçi, ulusalcı duyarlılığa sahip tüm vatandaşlarımızın bu büyük skandalı, bu basiretsizliği unutmadan sandığa gideceğinden en ufak kuşkumuz yoktur. 
 
REZALET DİZ BOYU, KAYIP VATAN SATHINDADIR
 
Referandum sürecinde “evet” için hizaya dizilenler, milliyetçiliğin nasıl da ayaklar altına alındığını göremiyor mu? Türk Bayrağını bölge yönetimi bayrağıyla eş saymak kimin haddine, düşünmüyorlar mı? Bu nasıl bir ortaklık anlayışı ki ensenizde boza pişiriliyor, gıkınız çıkmıyor. Terörün açık hedefi haline getirilmişsiniz, dost dedikleriniz terör örgütlerine silah yardımı ve düzenli ordu için para yardımı yapıyor, bir de üstüne sizden habersiz arka odalarda özerk bölgeli anayasa hazırlıyor ama ses çıkarmıyorsunuz. Rezalet diz boyu, kayıp vatan sathındadır. 
 
İktidar acilen güvenlik politikasını ve ittifak kurduğu güçleri gözden geçirmelidir.Tutarsız dış politikadan vazgeçmelidir,ülkemizin itibarınıda zedelememelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.