ABD'yle Gülen Görüşmeleri Başladı

ABD'yle Gülen Görüşmeleri Başladı

Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD ile görüşmeye başladı.

Fethullah Gülen'in terör örgütün FETÖ PDY'nin ABD'den iadesine dair görüşmelerde Türkiye'nin ısrarcı olmasıyla beraber ABD'den Türkiye'ye gelen ABD'li heyet ile Türkiye'den 4 temsilci görüşmeye başladı.

Dün gece geç saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndan 3 kişilik bir heyet Türkiye'ye geldi.Türkiye Adalet Bakanlığı'ndan da 4 temsilci barındıran bir heyet görüşmelere başladı.

ABD'li heyet Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yetkilileri'yle görüşmeye başladı. İki gün süreceği belirtilen görüşmelerde ABD'den gelen heyete 4 ayrı iade dosyası sunulacağı belirtilirken Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe girişiminin Fethullah Gülen'in emir ve komutası altında olduğuna dair bilgileri ABD'li heyete sunacak.

Fethullah Gülen trafiği

15 Temmuz darbe girişimi ardından Türkiye ABD'den ısrarla Gülen hakkında acil tutuklama ve iade talebinde bulunuyor. Fethullah Gülen'e dair ABD'nin Gülen'e dair kanıt istemiş ve ABD'den bir heyet gönderilmesini veya ABD'li bir heyetin Türkiye'ye gelmesini önermişti Adalet Bakanlığınca ABD'ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak  Amerika'dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye'den bir heyetin ABD'de  görüşmelerde bulunması teklif edilmişti. Türkiye'nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti  Türkiye'ye göndereceğini bildirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.