Adem Nakçı yazdı: "Umut HAS Parti kadroları mı?"

Adem Nakçı yazdı: "Umut HAS Parti kadroları mı?"

Milli Görüş yapısından ayrılan HAS Parti ekibine görevler verildi.

Gerçek Haberci haber sitesi imtiyaz sahibi Adem Nakçı, bu köşe yazısında AK Parti kadrolarında yer alan eski HAS Parti ekibine verilen görevlere değindi. Nakçı köşe yazısında şu sözlere yer verdi:

Umut HAS Parti Kadroları Mı?

Ak Parti’nin 21 Mayıs tarihinde yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlık görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi sonrası parti içinde değişim beklentisi karşılık bulmaya başladı. Kongre sonrası Ak Parti’ye yakın yayın organlarında yer alan, Mental yorgunluk tespit edilen kadrolar, bayrağı, genç ve dinamik yeni isimlere devredecek. Bölgesel dengeyi de gözetecek olan AK Parti illerde önde gelen STK temsilcilerine davet gönderecek” haberleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz. Bu olağanüstü kongreyle beraber iş, ilçe, belde teşkilatlarımızda bu yılsonuna kadar süratle yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını da halkımızla paylaşacağız” açıklamaları sonrası girilen kongre süreci sonrası beklentiler pek karşılık bulmadı.

Bu değişim süreci için parti kulislerinde, “Müteahhit değil mücahit kadrolar gelecek” konuşulması ile gözlerin Milli Görüş geleneğini yürüttüğünü ifade eden Saadet Partisi’ne ve oradan yapılacak transferlere çevrilmişti. Bu konuda Ak Parti içinde hummalı bir çalışma olduğu kulislere yansıyan bir başka konu. Bu transfer çalışmalarında en temel sorun ise teklif götürülen isimlerin ekip halinde geçebilecekleri yanıtını vermiş olmaları. Bu çalışmalarda hedefte olan kurum ise Anadolu Gençlik Derneği. Sıkı markaja alınan dernek üyelerinden henüz olumlu cevap alınmadığı kulislerde dillendirilen bir diğer konu.

B Planı HAS Parti

İşte bu süreç devam ederken tıpkı AK Parti’nin Saadet Partisi’nden kopması gibi“ak saçlılar ekibi” ile uzlaşamadığı için Milli Görüş yapısından ayrılan HAS Parti ekibine görevler verildi. Ak Parti’ye ilhak ettikten sonra Genel Başkan Numan Kurtulmuş dışında pek öne çıkmayan Has Partililer’den Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı olurken Ankara İl Başkanı Abdulhamit Gül ile kuruculardan Ahmet Cemil Tunç parti yönetiminde yer almıştı. Son yapılan Bakanlar Kurulu değişikliğinde ise adeta HAS Partililer damga vurdu.

Bu değişiklikte Ak Parti’ye ilhak olan HAS Parti Genel Başkanı eski Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kültür ve Turizm Bakanı, Ankara İl Başkanı Abdulhamit Gül Adalet Bakanı, kuruculardan Ahmet Demircan Sağlık Bakanı, Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan, Jülide Sarıeroğlu ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

HAS Partililerin tamamının icracı ve ciddi bütçeli bakanlıklara atanması kongre sürecinde olan il ve ilçe başkanlıklarına da buradan isim devşirilecek mi merakını uyandırmış durumda. İzmir’deki HAS Parti teşkilatının Milli Görüş düşüncesinden çok merkez sağın temsil etmesi bu beklentileri zayıflatsa dahi özellikle eski yöneticilerin Numan Kurtulmuş, Abdülhamit Gül ve Şeref Malkoç ile halen sıcak ilişkileri olması benzer görevlendirme yapılabilir yorumunun kulislerde konuşulmasına yol açıyor.

GönderMe1: Bu sosyal medya üzerinden özellikle siyasi parti taraftarlarının paylaştığı “Kimler seviyor”“1 Milyon beğeni aşmalı” diyerek Başta Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafları paylaşıp bir yarıştırma çabası içine girenleri anlamış değilim. Bilgisayar başında yada telefondan paylaşmanın dayanılmaz hafifliği sokaklarda yada yakın çevresinde inandığı idealleri anlatmaktan daha kolay geliyor sanırım. Bu sıcakta kim çıkıp anlatacak ki. Yaşasın Sosyal Medya!

GönderMe2: Birde, “Yurtdışında falanca dergi anket yapmış girip şu şıkkı tercih edin Türk’ün gücünü gösterelim” anlayışı var. Arkadaşım sen şık işaretleyerek, adamlar akıl ve beden güçlerini ortaya koyarak vatan sevgisini ortaya koyuyor. Eee Atatürk boşuna, “Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür”dememiş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.