Adil Kullanım Kotası düzeltiliyor

Adil Kullanım Kotası düzeltiliyor

İşte internet kullanıcılarının yüzünü güldürecek o düzeltmeler...

Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılmasına yönelik somut adımlar belli oldu. BTK, Adil Kullanım Kotası'na ilişkin düzeltmeleri internet servis sağlayıcılarına iletti. İşte 1 Mayıs'tan itibaren internet kullanıcılarının yüzünü güldürecek o düzeltmeler...

Türkiye’deki internet kullanıcılarının en büyük sıkıntısı şüphesiz Adil Kullanım Kotası/Noktası. Bildiğimiz üzere bu uygulama, mevcut sınırı aştıktan sonra devreye giriyor ve tarife hızınız ne olursa olsun 3 Mbps ile sınırlanıyor.

  • Örneğin 16 Mbps’e kadar ve 50 GB AKK’lı bir internet paketine sahipsiniz. 1 ay içinde yaptığınız indirme boyutu toplamı 50 GB’ı aşınca internet hızınız 3 Mbps ile sınırlanıyor. Ayın kalan kısmında bu hıza mahkum oluyorsunuz. Ay bittiğinde, yeni fatura dönemine geçildiğinde hızınız tekrar eski haline geri dönüyor.

İşte bu konuda gerekli makamlara yapılan şikayetler sonunda karşılığını buldu. Geride bıraktığımız aylarda BTK Başkanı ve Ulaştırma Bakanı internet kullanıcılarına müjdeli haberi vermişti. Mayıs 2017’de AKK’nin düzeltileceği, Aralık 2018’de ise tamamen kaldırılacağı açıklanmıştı.

İşte BTK söz konusu düzenlemeyi internet servis sağlayıcılarına iletti. Düzenlemeyle birlikte 1 Mayıs’tan itibaren her gece 02.00 – 08.00 saatleri aralığında yapılan indirmeler AKK’ye dahil edilmeyecek. Yani kullanıcılar bu saat diliminde istedikleri gibi AKK korkusu olmadan interneti kullanabilecek.

Bir başka düzenleme ise internetin düşeceği hız. Yukarıda da belirttiğimiz üzere tarifeniz ne olursa olsun, AKK’yi aşınca hız 3 Mbps’e düşüyordu. Artık herkes için aynı uygulama geçerli olmayacak. Yani tarifesi 4 Mbps olan ile 50 Mbps olanın AKK uygulamaları farklı olacak.

İşte paket tarifelerine göre AKK sonrası internetin düşeceği minimum hız:

asdfghj.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.