Adil Öksüz Hakkındaki İddia Doğrulandı!

Adil Öksüz Hakkındaki İddia Doğrulandı!

15 Temmuz'dan bu yana aranan ve kilit isim olan Adil Öksüz ile ilgili o iddia doğrulandı. ABD kabul etti!

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz hakkında ortaya atılan iddia doğrulandı. FETÖ'cü Öksüz'ün o gece boyunca Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile görüştüğü ortaya çıktı.

FETÖ'nün sır küpü Adil Öksüz hakkında her gün yeni bir detay daha ortaya çıkıyor. Emniyet Adil Öksüz'e ulaşabileceği tüm ipuçlarını tek tek mercek altına alırken, Öksüz hakkında en son ortaya çıkan ses kayıtları gündemi sarsacak gibi görünüyor.

ABD Konsolosluğu'ndan aranmış

Adil Öksüz'ün 31 Temmuz'da ABD Konsolosluğu'ndan arandığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanana iddianamede şu ifadelere yer verildi:  "21.07.2016 tarihinde saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt var"  

Türkiye Gazetesi'nin yazarlarından Batuhan Yaşar da Adil Öksüz ve ABD arasında geçen telefon trafiğine dair şu iddiaları yazdı:

15 Temmuz gecesi darbeyi Akıncılar Üssünden yöneten Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’in yaptığı tüm telefon görüşmeleri de deşifre edildi.

Adil Öksüz’ün ABD konsolosluk santral numarasından aranması ise çok dikkat çekici. Herhâlde bu konuda ABD Büyükelçiliğinden bir açıklama yapılacaktır.

Ayrıca Öksüz’ün gece boyunca ABD ile yaptığı tüm telefon görüşmeleri de tespit edildi, kimlerle görüştüğü de kayıtlara alındı.

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD Büyükelçiliği: O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık

1-118.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.