AFAD Başkanından açıklama

AFAD Başkanından açıklama

AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak'ta meydana gelen heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaştıklarını, cenazeleri çıkarmak için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak’ın Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta dün akşam saat 19.53'te meydana gelen heyelanda yıkılan evlerinin içerisinde bulunan ve toprak altında kalan Perihan Çakar ile oğlu Sait Çakar'ın cansız bedenlerine ulaştıklarını, cenazelerin çıkarılması için yürütülen çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

aw095396-01.jpg

Memiş, ''Yaşanan heyelanın ardında bizzat olay yerine hem Valimiz hem de Belediye Başkanımız da gelerek, ekiplerle birlikte müdahalede bulundular. Müdahale sırasında yoğun yağış devam ediyordu. O sırada maalesef yeniden bir toprak kayması meydana geldi. Ekiplerimiz ciddi bir risk atlattılar. Önemli bir durumla karşı karşıya kalındı o an için. 21 arama kurtarma ekibimiz yaralandı. Güçlü bir şekilde alanda olduğumuz için o yaralanan ekibe de hemen müdahale edilerek, hiçbirisinin hayati tehlikesi olmayacak şekilde alandan çıkarılması sağlanarak hastanelere intikal ettirildi. 21 yaralımızdan şu anda 6 kardeşimiz, arama kurtarma personelimiz tedbir amaçlı tedavileri devam ediyor. Onların da Allah'a şükür önemli bir rahatsızlıkları bulunmamaktadır. 15 kardeşimiz de taburcu oldu. Sabah erken saatlerde hava aydınlanır aydınlanmaz arama çalışmalarımıza devam ettik ve yaklaşık bir iki saat öncesinden de göçük altında kalan anne ve oğula ulaşıldı. Cansız bedenlerine ulaşıldı maalesef. Biz Allah'tan rahmet diliyoruz hayatını kaybeden kardeşlerimize. Bu arada alanda yaklaşık 14 aileyi tahliye ettik, evler boşaltıldı. Risk devam ediyor. Bölge aşırı yağış alan bir bölge. Ve zemin açısından da riskli bir bölge. Ekiplerimiz riskli alanları tespite devam edecekler. İnşallah bundan sonra bu tür olaylarla karşılaşılmamasını diliyoruz. Şu anda yaklaşık 252'ye yakın personelimizle beraber olaya dünden itibaren müdahale ediyoruz. Arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle çalışmaları sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.