Afrika ülkelerinden ABD Başkanına tepki

Afrika ülkelerinden ABD Başkanına tepki

54 Afrika ülkesinin BM nezdindeki büyükelçileri, Trump'ın göçmenlere yönelik hakaret içeren sözlerine tepki gösterdi.

54 Afrika ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki  büyükelçileri, bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenlere yönelik  hakaret içeren sözleri nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ın özür dilemesini  talep etti. 

BM’deki Afrika grubunun üyesi 54 ülkenin büyükelçileri, ABD Başkanı  Trump'ın Afrikalı göçmenlere yönelik sözleri üzerine New York'ta acil toplantı  düzenledi. Toplantının ardından Trump'ı kınayan ortak bir bildiri yayımlandı.


Bildiride, Trump'ın Beyaz Saray'daki bir toplantıda, bazı Latin  Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenlere ilişkin "İğrenç ülkelerden  geliyorlar." şeklindeki talihsiz sözlerinin "skandal ve ırkçı" olduğu ve güçlü  bir şekilde kınandığı belirtildi.

"ABD kurumlarında, Afrikalıları renklerinden dolayı küçümseme  eğiliminin artmaya başlaması endişe vericidir." ifadesine yer verilen bildiride,  Afrika'nın aynı şekilde hakaret edilen Haiti ve diğer halklar ile dayanışma  içinde olduğu vurgulandı.

Trump'tan sözlerini geri alması ve özür dilemesi talep edilen  bildiride, ABD Başkanı Trump'ı kınayan tüm Amerikalılara teşekkür edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.