"Ağaç Ev" sekizinci sezonunda

"Ağaç Ev" sekizinci sezonunda

İZMİR Doğalgaz Tiyatro Atölyesi “Ağaç Ev” adlı oyunuyla 8’inci sezonunda Bornova’da öğrencilerle buluşuyor.

İZMİR Doğalgaz Tiyatro Atölyesi “Ağaç Ev” adlı oyunuyla 8’inci sezonunda Bornova’da öğrencilerle buluşuyor. 2011 yılından beri İzmir’in çeşitli okullarında sahnelenen oyun, 2018-2019 eğitim öğretim yılında birinci kademe ilköğretim okullarının bir, iki ve üçüncü sınıf öğrencilerine sahnelenecek.

GÖSTERİME sunulduğu okullarda öğrenci ve öğretmenlerin büyük ilgisiyle karşılaşan oyunla öğrencilere, doğal yaşam ve temiz çevre konularında çeşitli mesajlar aktarılırken iyi birer tiyatro izleyicisi olmanın yolları da öğretiliyor. Bu amaçla, oyun öncesinde öğrencilere oyuncular tarafından tiyatro nedir, tiyatro nasıl izlenir konularında bilgi veriliyor.

Müzikal nitelikte olan oyun, kahramanların dans ve şarkılarıyla renklenirken, zaman zaman öğrenciler de sahneye davet edilerek oyunun bir parçası haline getiriliyor. 

Öğrenciler, oyun karakterlerinden doğa perisi Çizdo’ya, çevreyi ve doğayı kirletmeye çalışan Kirbaşı liderliğindeki çer, çöp ve pis’e karşı verdiği mücadelede destek olurken, Çizdo’nun, Kirbaşı ve takımına karşı başarılı olarak doğa ve çevreyi korumasına yardımcı oluyorlar.   

İzmir Doğalgaz Tiyatro Atölyesi, eğitim yılı süresince Bornova’da her hafta perşembe günü öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Oyunun Konusu

DENİZ, küçük bahçesinde dedesinin yapmış olduğu ağaç evde oyunlar oynayıp zaman geçiren bir kız çocuğudur. Hayaller kurmaktadır. Yine böyle hayaller kurarak oyun oynarken Kirbaşı ve arkadaşları bu küçük yeşil alanı bulurlar. Burayı da kirletmek ve ağacı yok etmek isterler. Deniz öncelerde Kirbaşı ve arkadaşlarına karşı koysa da Kirbaşı bir yolunu bulup Deniz’i kandırır.

AĞAÇ çaresiz kalmıştır. Oyun arkadaşı Deniz onu kesmek istiyordur. O da doğa perisi olan Çizdo’dan yardım ister. Çizdo doğayla konuşabilen, sihirli güçleri olan ve zamanı durdurabilen bir peridir. Deniz’e ağacın faydalarını anlatıp ona tekrar doğruyu göstermek ister ancak Deniz’in aklı karışmıştır.

KİRBAŞI, Çizdo’yu yarışma yapmaya davet eder. Deniz hakem olur ve yarışma başlar. Sorulan sorulara yanlış cevap veren Kirbaşı ve arkadaşları bahçeyi terk ederler. Ancak yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Kirbaşı’nın arkadaşlarından birisi eksiktir. Gökyüzünü kirletmekten sorumlu olan Pis takımdan ayrılmak ister. Kirbaşı bir daha yenilmiş olur. Çizdo ise Pis’in adını Mis olarak değiştirir ve gökyüzünün mavisini savunması için ona alternatif enerji kaynaklarını öğretir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.