AGD İzmir Şubesi terörü ve Halep’teki katliamları lanetledi

AGD İzmir Şubesi terörü ve Halep’teki katliamları lanetledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Beşiktaş’taki terör saldırısı şehitleri ile Halep'teki mazlumlar için Konak Meydanı'nda toplandı.

Unutma onlar da üşüyor'' sloganıyla düzenlenen etkinliğin katılımcıları, kılınan yatsı namazının ardından dünyada zulüm gören Müslümanlar için dua etti.  

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube üyeleri, akşam saatlerinde Konak Meydan Camii’nde buluştu. "Unutma onlar da üşüyor" sloganıyla yapılan çağrı üzerine toplanan kalabalık, kılınan yatsı namazının ardından Halep’te ve tüm dünyada zulüm gören Müslümanlar için dua etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, kana doymayan teröristlerin İstanbul’da iğrenç katliamlarını bir kez daha sergilediğini ve milletçe büyük bir acı yaşandığını söyledi. Beşiktaş’ta saldırıyı düzenleyenlerin maşa, onları meydana sürenlerin ise güçlü bir Türkiye olmasını istemeyenler olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Terörle mücadelede yeni bir strateji belirlemek gerekiyor. Ülke olarak hedefimizin doğrudan kuklaların arkasındaki el olması gerekiyor. Terör örgütlerinin arkasındakilerin artık dost ve müttefik olarak nitelendirilmekten vazgeçilmesi gerekiyor. Terörden beslenenlere, terörü ülkemize bela edenlere lanet olsun. Masumlara saldıranlara, askerimize, polisimize, güvenlik güçlerimize kurşun sıkanlara lanet olsun. Ülkemizi kan gölüne çevirmek ve bizi birbirimize düşürmek isteyen tüm katillere ve fitnecilere lanet olsun.” dedi.

Fatih Yılmaz Suriye Savaşı’nda yıkım, can kayıpları ve acıların da altıncı yılında olduğunu hatırlattı. “Çatışmalar devam ederken mabetler, meskenler, okullar ve hastaneler yerle bir olmaktadır. Milyonlarca insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış, tüm dünyanın gözü önünde çaresizliğe terk edilmişlerdir. Bütün bu yıkımın ve zararın yanı sıra hepimizin canını yakan ve uykularını kaçıran, masum sivillerin ve özellikle de çocukların ölüyor oluşudur. Biz Suriye’yi kendi topraklarımızdan ayrı görmüyoruz. Kudüs’ü, Mekke’yi, Medine’yi, Bağdat’ı kendi topraklarımızdan ayrı görmediğimiz gibi. Bu şehirlerin acısı bizim acımızdır. Bu şehirlerin geleceği bizim geleceğimizdir. Bu şehirlerin insanı bizim insanımızdır.” şeklinde konuşan Yılmaz, son günlerde yine yoğun olarak Halep’in vurulduğunu kaydetti. Suriye halkını birbirine düşürme ve Suriye’yi parçalama gibi bir proje olduğunu savunan AGD’li Yılmaz, bu projeyi görmeden Suriye ile ilgili söylenecek her sözün boş olduğunu ifade etti.  

Bu çocuklar niçin ölüyor?

Fatih Yılmaz, “Bugün Halep yanıyor. Suriye kim için parçalanıyor? Bu çocuklar, bu siviller niçin ölüyor? Suriye’de bu savaşan gruplar silahı nereden, nasıl buluyor? PYD’yi, PKK’yı, IŞİD’i, diğer silahlı grupları kim destekliyor? En başta herkes şunu bilmeli ki Suriye’de yaşananlar Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da ya da Yemen’de yaşanlardan bağımsız değildir. Tüm dünyada ABD karşıtı tepkiler ve gösteriler artınca ABD, yeni bir stratejiyi ortaya koymuştur. Bu strateji derenin kuşunu derenin taşı ile vurma stratejisidir. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma stratejisidir. Irkçılığı ve mezhepçiliği kaşıyarak kardeşi kardeşe vurdurtma stratejisidir. Farklı grupları silahlandırarak birbiriyle çatıştırma stratejisidir. Irak’ın parçalanması, Suriye’nin parçalanması, Afganistan’dan Yemen’e, Libya’dan Sudan’a İslam beldelerinin tamamındaki kan ve gözyaşı, Büyük İsrail Projesi içindir. Biz bunu ısrarla söylemeye devam edeceğiz. İstiyoruz ki bu plan bozulsun. Çünkü biz biliyoruz ki Suriye parçalandıktan sonra sıra İran ve Türkiye’dedir.” diye konuştu.

Suriye’nin geleceği İslam coğrafyasının geleceğidir

Bölgedeki tüm terör olaylarının arkasında İsrail olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “İslam ülkelerinin çatışması değil, kucaklaşması ve birlikte hareket etmesi gerekir. Mezhep ve ırk farklılığını gerekçe görerek çatışmak bölge ülkelerini emperyalizme bağımlı hale getirir. İsrail’i güçlendirir. Bu coğrafyanın yöneticileri mutlaka aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Çünkü Suriye’nin geleceği tüm İslam coğrafyasının geleceğidir. İslam ülkelerinin birlikteliğiyle mezhepçilik ve ırkçılık yüzünden kan dökülmeyeceğinin, çatışma ve terör ortamının son bulacağının ve ortak bir geleceğe yürünebileceğinin farkındayız. Allah, bu coğrafyaya birlik ve beraberlik nasip etsin.”AGD üyeleri basın açıklamasının ve duanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.