AGD’den Kudüs'te yasaklanan ezan için tepki

AGD’den Kudüs'te yasaklanan ezan için tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Çanakkale şehitlerine dua ile ezan yasağına tepki için Konak Meydanı'nda toplandı. Kudüs’te ezan okunmasına getirilen yasağı protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube üyeleri, sabah namazında Konak Meydan Camii’nde buluştu. Toplanan kalabalık, kılınan sabah namazının ardından yapılan basın açıklamasında Kudüs’teki ezan yasağına tepki gösterdi. Çanakkale zaferinin yıldönümü dolayısıyla şehitler için dua etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, İslam coğrafyasının bağrına saplanmış bir hançer olan İsrail’in Müslümanlara yönelik hem fiziksel kıyıma hem de psikolojik baskıya devam ettiğini söyledi. İsrail’in en önemli ihraç ürününün terör olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra tüm Müslümanlar için en önemli kutsal mekândır. Ezan Müslümanlar için bir coğrafyadaki varlığın ve bağımsızlığın göstergesidir. Ezanı yasaklamak İslam’ın ve Müslümanların bir coğrafyadaki tüm varlığını inkâr etmek ve yok saymaktır. Elbette bu küstahlığa başta Müslüman Kudüs halkı olmak üzere tüm Müslümanlar en sert cevabı verecektir.” dedi.

“Batı’da ve İsrail’de Müslümanlara yönelik saldırılar artarak devam ediyor. İsrail, Kudüs’te ezan okunmasını yasaklamaya çalışırken Avrupa’da da başörtüsüne yönelik kısıtlamalar tekrar gündemde. Diğer taraftan birçok İslam ülkesinde, bizzat Batı ve İsrail tarafından silahlandırılmış gruplar Müslüman kanı dökmeyi sürdürüyor. Yaşananlar gösteriyor ki Avrupa, insan hakları ve özgürlüklerin beşiği değil ve fakat farklı kültürler ve inançlar için inkâr ve asimilasyon politikalarının merkez üssüdür.” şeklinde konuşan Fatih Yılmaz, Müslümanların birlik olması gerektiğine vurgu yaptı.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Müslümanlar bir araya gelemediği müddetçe İsrail’in ve AB’nin Müslümanlara yönelik zorbalıkları, aşağılayıcı tutumları, direkt ya da dolaylı olarak imhaya yönelik politikaları devam edecektir. Her bir İslam ülkesinin ve her bir Müslüman’ın bu aşağılanmalara, zorbalıklara, tahammülsüzlüklere vereceği en iyi cevap İslam Birliği’ni istemeleri ve yeni bir dünyayı kurabilmek için gayret etmeleridir.  Biz, ne İsrail ile normalleşmeye onay veriyoruz ne de AB kapılarında beklemeye. Çözüm, D-8’in canlandırılması, D-60 ve D-160’a giden sürecin hızlandırılmasıdır.  Hakkın üstün tutulduğu, adalet ve barış ekseninde yeni bir dünya ancak bu şekilde kurulabilir.”

AGD üyeleri basın açıklamasının ve duanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.