AGD’den Myanmar'ın katliamlarına tepki

AGD’den Myanmar'ın katliamlarına tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Arakan’da yaşanan katliamı protesto etmek için Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube üyeleri, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamlara tepki için Konak Meydanı’nda toplandı.


Grup adına basın açıklaması yapan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, Arakanlı Müslümanların yeni doğan bebekler ve çocuklar dâhil, tüyler ürpertici bir şekilde şehit edildiğini ya da insanlık dışı muameleye tutulduğunu söyledi. İşkence ve katliamların sistematik bir şekilde uygulandığına dikkat çeken Yılmaz, “Her türlü temel hakkı yok sayılan, topraksız ve kimliksiz olarak yaşamaya çalışan Müslümanlar tüm dünyanın gözleri önünde adeta sürek avına tabi tutulmaktadırlar. Geçtiğimiz yıllarda da benzer katliamlar yaşanmıştı. Bugün yaşanılan süreç, faşist Myanmar hükümetine gösterilen tepkinin ve uygulanan yaptırımların son derece cılız olduğunu düşündürtmektedir. Şimdi biz diyoruz ki başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin yönetimleri yeniden ve daha kararlı bir biçimde harekete geçmelidir. Katliam gerçeği, insan hakları ihlalleri, faşizan uygulamalar mutlaka uluslararası platformlara taşınmalıdır.” dedi. 


Fatih Yılmaz, Kurban Bayramı şükrü ve sevinci için hazırlanılması gereken bugünlerde Arakan’daki tablonun yürekleri parçaladığını kaydetti. “Uluslararası insani yardım kuruluşlarının Arakan’a girişi ve yardımların ulaşması garanti altına alınmalıdır. Mülteci olarak yaşayan Arakanlıların atalarının topraklarına dönüşünü kolaylaştıracak şartlar hazırlanmalıdır. Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim hakları, kültürel hakları garanti altına alınmalıdır.” şeklinde konuşan Yılmaz, İslam Birliğinin eksikliğinin nelere mâl olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı. 


AGD üyeleri basın açıklaması ve duanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.